Direct naar de inhoud
Word lid

Tessa van Wijnen

Secretaris

Tessa van Wijnen is secretaris van het bestuur van het Humanistisch Verbond.

Hiervoor was Van Wijnen bestuurslid Vereniging en Activiteiten. “Een ontzettend leuke en belangrijke portefeuille waar ik met veel plezier aan heb mogen werken. Vanuit diverse activiteiten waar ik betrokken bij ben, is mijn aandacht de laatste jaren steeds meer verschoven naar zaken als organisatieontwikkeling en structuur, maar ook bijvoorbeeld HRM. Ze vormen belangrijke fundamenten om betekenisvol aan gemeenschappelijke
opgaves te werken. Ik kijk ernaar uit om hierover met de directeur te sparren en samen met alle afdelingen en partners het Humanistisch Verbond weer een stap verder te brengen.”

Humanisme en het Humanistisch Verbond waren al vroeg in het leven van Tessa van Wijnen  aanwezig. “Mijn moeder had zichzelf van de katholieke kerk los geworsteld en mijn ouders waren vastbesloten ons niet kerkelijk op te voeden.”

“Zeker toen ik heel jong was, betekende dat dat alles een zoektocht was; wel een kerstboom, maar geen stalletje, wel het Kerstverhaal, maar Maria kon natuurlijk geen maagd zijn, Jezus had gewoon ergens een vader en engelen bestaan niet. We waren vooral niet-katholiek. Toen ik op de basisschool humanistische vorming kon gaan krijgen, vond mijn moeder dat een uitkomst.”

Menselijkheid als norm

“Op het gymnasium vertelde een van de docenten me dat de gedachte achter ons onderwijssysteem, met een brede algemene ontwikkeling, uit het humanisme stamt. Verhalen bij Latijn over goden die zich als mensen gedragen, vond en vind ik geweldig, menselijkheid als norm en ideaal in plaats van als begin van alle ellende.”

Via een omweg op de bruine vloot ging Van Wijnen fysische geografie studeren en daarna werkte ze enkele jaren als onderzoeker op Wageningen Universiteit. In die periode heeft ze haar mijn vriend ontmoet en samen hebben ze inmiddels drie kinderen die nu nog alle drie op de basisschool zitten.

Deel deze pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.