Direct naar de inhoud
Word lid

Robbert Bodegraven

Directeur

Robbert Bodegraven is directeur van het Humanistisch Verbond. 

Robbert Bodegraven is sinds 2021 directeur van het Humanistisch Verbond. Hiervoor was Bodegraven directeur van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks en onder andere directeur beleidsbeïnvloeding en campagnes bij War Child.

Het streven naar een rechtvaardige en menswaardige samenleving loopt als een rode draad door het leven en werk van Bodegraven. Die betrokkenheid toont hij op verschillende manieren. Zo legt hij momenteel de laatste hand aan een boek over klimaat en ongelijkheid, dat na de zomer verschijnt. En in 2016 verscheen Nevelland, een fotoboek over vertraging en contemplatie. “Eigenlijk vind je in alles wat ik doe het humanisme terug: ik sta voor de vrijheid van het individu te kunnen zijn wie je wilt zijn, maar altijd met verantwoordelijkheid voor de samenleving als geheel. Wat dat betreft ben ik een humanist”, aldus Bodegraven.

Bodegraven: “Polarisatie, toenemende ongelijkheid en de ecologische crisis zijn de grote bedreigingen van nu voor een menswaardig leven. Ik denk dat het humanisme, en dus ook het Humanistisch Verbond, hierin een belangrijke stem kan zijn en aan oplossingen kan bijdragen. Die uitdaging ga ik graag samen met mijn collega’s aan.”

Deel deze pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.