Direct naar de inhoud
Word lid

Elisabeth van Oostrum

Humanistische diensten

Elisabeth van Oostrum is bestuurslid humanistische diensten. 

Ze wil graag een bijdrage leveren aan het welbevinden van mensen én aan een organisatie die dit bevordert als het Humanistisch Verbond. “Ik verwacht dat ik dit als bestuurslid met de portefeuille humanistische diensten goed kan doen.”

Na jaren werkervaring in het onderwijs, een rechtenstudie, werken bij de overheid en een politieke loopbaan lijkt bestuurslid zijn, een bijzondere keuze. Als wethouder in het sociale domein, heeft ze echter ervaren dat welzijn minstens zo belangrijk is als zorg. Hans Becker van Humanitas in Rotterdam heeft haar daarin destijds sterk gemotiveerd. Maar welzijn is wellicht nog veel te breed.

Levensvragen

Want uiteindelijk wordt het welbevinden grotendeels bepaald door zingeving en het vinden van antwoorden op levensvragen. Ze publiceerde hierover in Trouw. Het Humanistisch Verbond faciliteert en inspireert de geestelijke zorg en verdieping op een goede wijze. Met de vergrijzing, de extramuralisering, discussie over voltooid leven en het werken naar een inclusieve samenleving is dit onderwerp actueler dan ooit.

Deel deze pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.