Direct naar de inhoud
Word lid

Reactie op arrestatie voorzitter Coöperatie Laatste Wil

Type content: Nieuws Categorieën: Laatste levensfase Gepubliceerd op:

29 september 2021 leestijd: 1 minuut

We zijn geschrokken van het nieuws dat de voorzitter van Coöperatie Laatste Wil is opgepakt vanwege verdenking van betrokkenheid bij zelfdoding.

We zijn geschrokken van het nieuws dat de voorzitter van Coöperatie Laatste Wil is opgepakt vanwege verdenking van betrokkenheid bij zelfdoding.

Voor het Humanistisch Verbond is het in vrijheid kunnen beschikken over eigen leven en dood een belangrijk thema. We staan voor een samenleving waarin je vrij bent om binnen je eigen mogelijkheden te kiezen hoe je wilt leven en ook hoe je wilt sterven. Omdat het nu nog niet mogelijk is om hulp te krijgen bij zelfdoding, gaan bijna tweeduizend mensen per jaar een gruwelijke, eenzame dood tegemoet. Dat kunnen we voorkomen.

Wij zijn er dan ook voor om hulp bij zelfdoding uit het Wetboek van Strafrecht te halen. Daarvoor is politieke verandering nodig. We zijn ook voor goede begeleiding bij het stervensproces, binnen wettelijke kaders. Zodat mensen de ruimte krijgen om weloverwogen voor een waardige dood te kunnen kiezen.

Hierover is een open en genuanceerd maatschappelijk debat nodig en transparantie over de keuzes die er zijn. We willen het taboe rondom dit lastige maar onvermijdelijke thema slechten.

De Coöperatie Laatste Wil strijdt deels voor dezelfde idealen als wij. We zullen het strafrechtelijk onderzoek nauwlettend en kritisch volgen.

Voor een menswaardige dood 

Het Humanistisch Verbond strijdt voor een menswaardig levenseinde voor iedereen, en we stimuleren het gesprek over de dood. Want bij een goed leven hoort een goede dood. Lees hier waar wij voor staan en wat wij doen voor meer regie op je eigen dood. >>Lees meer. 

Deel deze pagina

Vrij om over je eigen dood te beslissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.