Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Nederland is weer open. Maar het virus is er nog steeds. Daarom moeten we blijven opletten en is het verstandig om je nog steeds aan de adviezen en maatregelen te houden die de verspreiding van het coronavirus beperken.

De basismaatregelen:

  • Was vaak je handen. Hoest en nies in je elleboog.
  • Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen.

Hieronder lees je meer over de maatregelen die wij aanhouden. Je vindt daar ook de  maatregelen die gelden bij grotere evenementen.

Bekijk het huidige aanbod van cursussen en evenementen in de agenda 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 24 maart 2022.
Mogelijk wordt deze pagina nog aangepast. Ontdek je een foutje? Laat het ons weten, via [email protected]

Richtlijnen rondom onze cursussen en evenementen

We vragen je aandacht voor de volgende voorzorgsmaatregelen. We vinden het prettig om de naleving ervan een gedeelde verantwoordelijkheid te laten zijn:

Klachten

 • Heb jij óf heeft iemand in je huishouden verkoudheidsklachten (koorts, luchtwegklachten zoals hoesten, niezen, of kortademigheid)? Blijf thuis en neem contact op:
  – bij een cursus: met de docent van de cursus.
  – bij een evenement: via het mailadres dat vermeld staat bij het evenement.
 • Moet je om bovenstaande reden afzeggen voor een evenement, een cursusavond/dag, of verdiepingsdag? Je krijgt voor die specifieke datum dan de helft van het betaalde bedrag terug.

Tijdens een cursus

 • Ramen in de cursusruimte/evenementenlocatie worden zoveel mogelijk open gezet, om goed te ventileren.
 • Voor de groepsdynamiek houden wij een maximum aan van 20 deelnemers per cursus. Meestal is de groepsgrootte tussen de 8 en 16 personen.
 • Wanneer de docent verkoudheidsklachten heeft dan gaat een cursusles niet door. Je wordt hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. We zoeken dan naar een passende oplossing.

Tijdens een evenement

 • Bezoekers hoeven vanaf 25 februari geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Mogelijk wordt er dan nog wel gevraagd om een negatieve test. In ruimtes waar meer dan 500 mensen zijn, wordt gevraagd een mondkapje te dragen en een vaste zitplaats aan te houden. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.
 • Vanaf 23 maart vervallen alle maatregelen. Je hoeft dan, ook bij evenementen met meer dan 500 mensen, geen test meer te laten zien.
 • Wanneer de spreker / dagvoorzitter verkoudheidsklachten heeft, komt deze niet naar het evenement. Wij zoeken dan naar een vervanger of andere passende oplossing.

We volgen steeds de aanbevelingen op van het RIVM. De gezondheid en veiligheid van deelnemers, docenten, sprekers en medewerkers staan voorop. Mocht de gehele cursus of het evenement onverhoopt niet doorgaan, dan zoeken we naar vervangende data waarnaar je je inschrijving kunt overzetten of – wanneer je een bedrag hebt betaald voor de cursus of het evenement – kiezen voor terugstorten.

Vragen?

Neem contact op.

Meedoen aan een cursus of evenement?