Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen zoals Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Locaties en prijzen

Locaties: je kunt dit najaar meedoen op verschillende locaties door het land.
o.a. in Amsterdam (13 oktober en 10 november), Appingedam, Den HelderDeventer, Dordrecht, Groningen, Schagen, Wageningen

Prijs* (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Veelgestelde vragen

Is voorkennis vereist voor deze cursus?

Voorkennis is niet vereist.

Ik wil graag meedoen, maar de cursus wordt (nog) niet aangeboden in mijn regio. Wat kan ik doen?

Als je graag een editie in jouw regio zou willen, neem dan contact op met de afdeling in jouw regio. Bij voldoende animo kan de afdeling vragen om een cursus te organiseren.

Heb je een andere vraag?

Neem contact op.

De humanistische traditie vormt zich ook, da’s het mooie van humanisme, het is flexibeler dan andere stromingen, het beweegt mee met de tijd.

Peter de Wit