Bijeenkomst 1: levenskunst, filosofie en bouwstenen

Je maakt kennis met de bouwstenen van de levenskunst. Wat is het eigenlijk en wat betekent ‘kunst’ in de levenskunst eigenlijk?

Bijeenkomst 2: een kritische, ondervragende omgang

Socrates staat centraal. Je leert hem kennen, maar vooral ook zijn belangrijkste bijdrage aan de filosofie. De kunst van het vragen stellen. Je leert hoe Socrates zijn gesprekspartners in een onderzoekende houding bijbracht.

Bijeenkomst 3: een voortreffelijke omgang

Hoe kun je een voortreffelijk leven leiden? Het antwoord van Aristoteles op deze vraag ontdek je tijdens deze bijeenkomst. Hij vond dat je naar het juiste midden moest zoeken. Maar wat betekent dat voor jou?

Bijeenkomst 4: een inspecterende omgang

De Romeinse Stoa zetten het ‘innerlijke kompas’ centraal. Hoe kun je leren luisteren naar je eigen natuur? En wat is dat eigenlijk, een ‘eigen natuur’?

Bijeenkomst 5: een genietende omgang

Met Michel de Montaigne onderzoek je wat een openhartige omgang met jezelf en de ander kan zijn: bijvoorbeeld oorspronkelijk en onbevangen. Een bijeenkomst over het moderne ik en het leven als een reis.

Bijeenkomst 6: ethos en bevriend raken met jezelf en de ander

Wat is jouw levenskunst? Die vraag staat tijdens de laatste bijeenkomst centraal. Wat je hebt geleerd vertaal je naar je eigen leven. Er is met name aandacht voor vriendschap en werk.

Meedoen aan een cursus?