• Andrée van Es (voorzitter) is voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie sinds 2015. Daarnaast is zij toezichthouder in de zorg en in de advocatuur. Eerder was zij onder meer wethouder in Amsterdam, werkzaam bij de Balie in Amsterdam, bij de VPRO radio, als topambtenaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en als lid van de Tweede Kamer.

 

  • Bahram Sadeghi is programmamaker. Met een achtergrond bij de televisie, heeft hij zich in de afgelopen jaren vooral toegelegd op het organiseren van debatten en schrijven. Hij heeft geen hobby’s.

 

  • Daan Roovers is filosoof, publicist, docent Publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam, programmamaker bij De Rode Hoed en omroep Human, voorzitter bij het Fonds Podiumkunsten en lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit voor Humanistiek. Sinds maart 2019 is zij Denker des Vaderlands.

 

  • Kris Sloot is Marketing Manager bij BNR Nieuwsradio. In het verleden werkte hij onder meer als programmaleider voor NPO Radio 6 en programmamanager bij de NPO.

 

  • Willemien van Aalst is directeur van Human. Daarvoor werkte zij bij het IDFA, oa als  adjunct-directeur. Via Andersson Elffers Felix (AEF) en IDTV Docs werd zij directeur van het Nederlands Film Festival. Daarnaast is zij altijd bestuurlijk en in adviescommissies actief geweest in de culturele sector en in omroepland. Nu bij FOTODOK, Museum de Fundatie, de Humanistische Alliantie en de stuurgroep Netwerk Mediawijsheid.