U bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Moderne levenskunst staat u stil bij het belang van zelfkennis, het invullen van uw vrijheid en de betekenis van vriendschap voor uw leven. Door u te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen leert u scherper te denken over uw eigen leven en wat u belangrijkvindt. Want daar gaat het om in deze cursus, uw vragen over hoe te leven.

U maakt kennis met vele denkers die u voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als Montaigne, Levinas, Foucault en Nussbaum.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Dat betekent dat er ruimte is voor teksten én voor praktische wijsheid. Levenskunst betekent oefenen. Daarom oefent u met medecursisten onder leiding van een ervaren docent.

Zoals Silvia Benschop, zij geeft onder meer de cursus Moderne levenskunst,

Meedoen?

  • Kijk in de agenda voor een cursus bij u in de buurt. Daar vindt u ook meer informatie over de docent en de prijs.
  • In het programma vindt u meer informatie over de inhoud van de cursus per avond.
  • Wilt u deze cursus graag volgen, maar wordt hij niet bij u in de buurt aangeboden? Vult u dan het formulier in. Bij voldoende belangstelling kan er weer een cursus starten. Wij nemen contact met u op.

Voorkennis

Deze cursus vormt een mooi vervolg op de cursus ‘Klassieke levenskunst’, maar kan ook los gevolgd worden. Wilt u deze cursus graag volgen maar wordt hij niet bij u in de buurt aangeboden, neem dan contact met ons op.