In deze cursus onderzoeken we humanistische inspiratiebronnen en gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven. Door kennisoverdracht, reflectie en gesprek met docent en medecursisten staan we stil bij fundamentele vragen uit de 21e eeuw en de actuele waarde van humanisme.

Bas Nabers (vormgever cursus en docent) zegt hierover:

“Door onbevangen na te denken leren we veel over onszelf en de wereld waarin we leven. In deze cursus gaan we op zoek naar een eigentijds, gerevitaliseerd humanisme.”

Esther Wit (vormgever cursus) vult aan:

“We doen dat onder andere door het begrip van ‘Bildung’ (vorming) opnieuw in te zetten en inhoud te geven. Een klassiek ideaal in het humanisme. Humanisme is in die zin zowel realistisch – ieder mens moet zich vormen – als optimistisch – ieder mens kan zich vormen. Hoe kan de mens in de 21e eeuw zich ‘opnieuw’ leren vormen? En nu duurzaam, samen, met een beter vermogen onze aandacht zelf te bepalen en te richten (in plaats van technologie te laten bepalen) en met praktische wijsheid.”

Meedoen?

  • Kijk in de agenda voor een cursus bij jou in de buurt. Daar lees je ook meer over de docent en de prijs.
  • In het programma vind je meer informatie over de inhoud van de cursus per avond.

 

Wil je deze cursus graag volgen, maar wordt hij niet bij u in de buurt aangeboden, vult u dan het formulier in. Bij voldoende belangstelling kan er weer een cursus starten. Wij nemen contact met u op.

Voorkennis en materiaal

Bij de cursus is een reader inbegrepen. Voorkennis is niet vereist.