U bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Klassieke levenskunst leert u over het ontstaan van de levenskunst, de vragen waar het om draait en de relevantie voor uw eigen leven. Door u te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen, leert u scherper te denken over uw leven en wat u echt belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus: uw vragen over hoe te leven.

In zes avonden maakt u kennis met vele denkers die u voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als bod als Socrates, Aristoteles en Epicurus.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Levenskunst is oefenen. Daarom leest u niet alleen teksten en hoort u over deze denkers, ook oefent u met medecursisten, onder leiding van een ervaren docent.

Zoals docente Silvia Benschop, zij geeft onder meer de cursus Klassieke levenskunst.

Meedoen?

  • In het programma vindt u meer informatie over de inhoud van de cursus per avond.
  • Wilt u deze cursus graag volgen, maar wordt hij niet bij u in de buurt aangeboden? Vult u dan het formulier in. Bij voldoende belangstelling kan er weer een cursus starten. Wij nemen contact met u op.

Een deelnemer aan het woord

Mevrouw Stapel volgde deze cursus en vindt dat iedereen iets heeft aan filosofische denkers.

 

“De wereld is niet star, dus moeten je ideeën en idealen soms verschuiven. Door deze levenskunstcursus heb ik door inzichten van filosofen en gesprekken met de andere deelnemers, meer zicht gekregen op hoe ik door op verschillende manieren te denken mijn eigen problemen beter op kan lossen. Vooral het interactieve, dat is zo leuk aan deze cursus.”

Mevrouw Stapel

Wilt u deze cursus graag volgen maar wordt hij niet bij u in de buurt aangeboden neem dan contact met ons op.