Het is de taak van de stad Assen om een podium voor hedendaagse kunst mogelijk te maken. Investeren in een plek waar de Assenaar, maar ook de bezoeker van buiten, kennis kan nemen van hedendaagse ontwikkelingen in de beeldende kunst.

Nieuwe ontmoetingen en ontdekkingen kunnen plaatsvinden in een Nieuw Kunstcentrum, in KINK of een ander gebouw zoals bijvoorbeeld het voormalig Postkantoor. Grenzen zullen worden verkend, ateliers en broedplaatsen worden gecreëerd. En bovenal is er naast het Drents Museum een locatie die de aantrekkelijkheid en de levendigheid van Assen versterkt.

Op donderdagmiddag 25 juni organiseert het kunstenaarscollectief Campis in samenwerking met Defka Research een wandeling door het zogenaamde Culturele Hart van Assen, langs bijzondere architectuur en beeldende kunst. Dingen die soms duidelijk zichtbaar zijn en iedereen kent en soms een tikkeltje verborgen en minder gewoon. Onderweg kunnen we onze relaties met de stedelijke omgeving en de cultuur in Assen de revue mee laten passeren.

Hele korte toelichtingen kunt u verwachten van enkele ter plaatse bekende kundigen. Verstandig is het om een paraplu en een flesje water mee te nemen, zodat u volledig autonoom elkaar kunt vergezellen.

We verzamelen op donderdag 25 juni bij de voorgevel van Boekhandel Van der Velde om 12.00 uur aan de Gedempte Singel 11. Daar starten we en is ook het eindpunt van de route rond 14.00 uur.

Je kunt je aanmelden bij : [email protected]