Direct naar de inhoud
Word lid
sarah bakewell cartoon afbeelding

Lezing Sarah Bakewell: koppig optimisme

Type content: Nieuws Categorieën: Evenementen Inspiratie voor het leven Koppig optimisme Gepubliceerd op:

Hoe houd je hoop? In deze tijd van verdeeldheid, toenemende armoede, klimaatontwrichting en het gevoel dat weinig meer zeker is, is dat knap lastig. Dan ligt nihilisme op de loer, het gevoel dat het allemaal niets uitmaakt wat je doet.

De Britse Sarah Bakewell is bestsellerauteur en bekend van De existentialisten. Haar nieuwe boek is net in Nederland uit: De humanisten, over de onschatbare waarde van het humanisme toen en nu.

Op 28 oktober houdt Bakewell een middaglezing in Luxor Live in Arnhem. De kaartverkoop is gestart. Koop je tickets onderaan deze pagina.

Deze middag houdt de schrijver een krachtig pleidooi voor menselijkheid in een verdeelde wereld. Daarvoor neemt ze je mee in 700 jaar aan vrijdenkers en humanisten die baanbrekend zijn geweest op ons denken en doen. Stuk voor stuk zijn ze te herkennen aan hun koppig optimistische-houding: ze zijn niet naïef, maar tegen de klippen in geloven zij in positieve verandering en de mogelijkheden van mensen.

Koppig optimisme is bij uitstek een humanistische houding. Wat kunnen we leren van onze voorgangers om ons staande te houden in deze tijd? Verwacht een middag waarop je moedig en optimistisch de zaal verlaat.

Deze lezing maakt deel uit van de themamaand Koppige Optimisten in oktober.

Bestel tickets

datum: Zaterdag 28 oktober
locatie: Luxor Live, Arnhem
tijd: 15:30 – 17:15 (inloop vanaf 15:00, inclusief nagesprek met Ruut Veenhoven, emeritus hoogleraar in menselijk geluk)
Tickets: regulier 15 euro, leden en studenten: 7,50 euro

Bereikbaarheid
Luxor Live
Willemsplein 10
6811 KB Arnhem

Arnhem Centraal, het station voor bus & trein, ligt op twee minuten loopafstand van Luxor Live.

Over Sarah Bakewell

De Britse schrijfster Sarah Bakewell – humanist, optimist – gelooft nog altijd dat mensen van nature goed zijn, maar: “We kunnen beter.”

Ze is een gerenommeerde Britse schrijver, bekend van de bestseller De existentialisten. Onlangs is haar nieuwe boek Humanly Possible naar het Nederlands vertaald als De Humanisten, waarin ze lezers aan de hand van vrijdenkers, dromers en onderzoekers meeneemt door 700 jaar geschiedenis. Op een levendige manier, vol fantastische anekdotes en filosofische overpeinzingen, laat ze zien hoe betekenisvol het humanisme toen was en nog altijd is in onze tijd. Bakewell nodigt de lezer uit om diep na te denken over de betekenis van het humanisme en de onschatbare waarde ervan in onze huidige samenleving.

Vind de koppige optimist in jezelf

Vind de koppige optimist in jezelf

Koppig optimisme is als een spier die je kunt trainen. Wij reiken je de materialen aan, jij hoeft alleen maar mee te doen. Vind de koppige optimist in jezelf!

Inspiratie voor het leven

Het Humanistisch Verbond verrijkt je leven met meer humanisme, door cursussen, verhalen en meer. Lees hier verder voor inspiratie.

Deel deze pagina