klimaatmars 2021
Beeld door: Lotte Dale

Klimaatmars 2021

In Glasgow wordt op dit moment door onze politieke leiders besproken hoe we de doelen van het Parijsakkoord gaan halen. Dé tijd dus om van ons te laten horen en ze aan te sturen tot actie. Dat werd vandaag dan ook wereldwijd gedaan. Zo ook in Amsterdam tijdens de Klimaatmars 2021.

Het Humanistisch Verbond liep mee met de boodschap: “Een humanist gelooft wél in leven na de dood.” Wij willen niet dat het leven stopt na onze dood, maar dat vele generaties na ons ook nog kunnen floreren op aarde. Onze oproep aan de politieke leiders in Glasgow is dan ook: Kijk niet alleen naar het nu, maar ook naar de toekomst! Ons hiernamaals is de toekomst van de generaties na ons.

Ons testament

Om onze boodschap duidelijk te maken hebben we een testament opgesteld die we tijdens de Klimaatmars 2021 bij ons droegen. Hierin staat alles wat wij na willen laten aan de mensen na ons. En dat is een hoop: van droge voeten tot een ozonlaag zonder gaten. Kortom: een écht aards paradijs! Benieuwd naar wat anderen bij de Klimaatmars willen nalaten aan de volgende generaties? Wij interviewden vijf van hen.

Wat was de Klimaatmars 2021 een bijzondere. We vonden het mooi om te zien dat zoveel van jullie (ongeveer 100!) met ons mee liepen om een eco-humanistisch geluid te laten horen. Bedankt daarvoor! Hier een impressie van de dag met een paar prachtige actiefoto’s:

VRIJ DENKEN, SAMEN LEVEN. SINDS 1946.  

Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. We komen in actie als keuzes over leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. Dankzij onze leden is dit werk mogelijk. Sluit je aan bij de groeiende humanistische beweging. Word vandaag nog lid! 

judith vink

Judith Vink

Stagiaire Campagne en Communicatie

Profiel-pagina