Testament klimaatmars
Beeld door: Lotte Dale

Ecohumanisten, klimaatactivisten, grootouders, hun kinderen en kleinkinderen – het Humanistisch Verbond liep tijdens de Klimaatmars naast een breed scala aan mensen. Wij vroegen vijf van hen wat zij willen nalaten aan de generaties na ons:

Wat ik wil nalaten is...

klimaatmars 2021
Beeld door: Lotte Dale

Ria (lid van het Humanistisch Verbond)

“Een mooie, prachtige aarde waar genoeg voedsel en drinken is voor iedereen. Dat mensen verbonden zijn met elkaar en de natuur. Dat vind ik belangrijk.”

klimaatmars 2021
Beeld door: Lotte Dale

Sander

“Een wereld waarin we niet met opzet verspillen en waarin niet verteld wordt dat we moeten verspillen. Een wereld waarin we zelf achter de waarheid aangaan, waarin we kritisch denken en niet meer onze kop in het zand steken.”

klimaatmars 2021
Beeld door: Lotte Dale

Gemma (lid van het Humanistisch Verbond)

“Schone lucht, een aarde zonder opwarming en dat mensen begrijpen dat ze niet meer moeten vliegen, omdat we maar één planeet hebben.”

klimaatmars 2021
Beeld door: Lotte Dale

Marieke

“Dat iedereen weet dat uiteindelijk de verandering puur in jezelf ligt. Kracht ligt binnen jezelf en hulp kan op ieder moment gegeven worden.”

klimaatmars 2021
Beeld door: Lotte Dale

Simone (lid van het Humanistisch Verbond)

“Een aarde waar plaats is voor mens en dier, waar iedereen een dak boven het hoofd heeft en er voldoende te eten is voor iedereen. En orangutans.”

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. We komen in actie als keuzes over leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. Dankzij onze leden is dit werk mogelijk. Sluit je aan bij de groeiende humanistische beweging!

Kom meer te weten over het Humanistisch Verbond

marein zwama

Marein Zwama

Programmamedewerker Gender

Marein Zwama is bij ons aan de slag als Programmamedewerker Gender nadat hij tijdens zijn stage bij Campagne & Communicatie het project …
Profiel-pagina