Jonge Humanisten: introductie

De Jonge Humanisten is de jongerentak binnen het Humanistisch Verbond. We richten ons op mensen tussen ongeveer 18 en 35 jaar met een interesse in het humanistische gedachtegoed.

The Young Humanists of the Dutch Humanist Association organize discussions, weekends, diners, film talks, and more. On making choices, sustainability, happiness, identity, philosophy and friendship. On subjecs that matter. What is humanism? Figure it out! Contact us @ jongehumanisten@humanistischverbond.nl. Because there's no such thing as too much curiosity.

Wat doen we?

We bieden jongeren een plek waar ze met elkaar kunnen nadenken over de manier waarop zij zelf vorm willen geven aan hun leven. Wat vind jij belangrijk, en waarom?  Door met anderen in gesprek te gaan verscherp je je blik, of dat nu tijdens een discussieavond is, op een weekend of bijvoorbeeld tijdens een wandeling. We organiseren met grote regelmaat activiteiten, al dan niet rond een specifiek thema. Verspreid over het hele land zijn er lokale afdelingen.

De activiteiten van de Jonge Humanisten zijn voor iedereen toegankelijk. Gezelligheid en een informele sfeer vinden we belangrijk, maar we houden ook wel van wat diepgang. Of het nu een gespreksavond is bij een van de leden thuis, of een activiteit rond een bepaald onderwerp. Soms zijn er cursussen of lezingen om alles te weten te kunnen komen over humanisme en filosofie. En het is een goede manier om anderen met dezelfde interesses te leren kennen!

Moet je lid zijn?

Lid zijn is geen voorwaarde om aan activiteiten deel te nemen, maar toch biedt het zowel jou als ons voordelen. Wij kunnen met meer leden meer activiteiten organiseren. En we zorgen ervoor dat de humanistische waarden goed vertegenwoordigd blijven in de samenleving. Als je lid wordt krijg je bovendien korting op veel activiteiten én je ontvangt het verenigingsblad HUMAN.

Een lidmaatschap kost € 6 per maand (€72 per jaar). Voor studenten en mensen met een minimuminkomen geldt het reductietarief van € 2,50 per maand (€ 30,- per jaar). Meer betalen mag natuurlijk ook. Word nu lid

Meedoen?

  • In de agenda vind je een overzicht van activiteiten. 
  • Lokale groepen bezoeken films, lezingen en tentoonstellingen en komen bij elkaar om thema's uit te diepen. Kijk waar een lokale groep bij jou in de buurt is.
  • Word nu lid

Meer weten?

Vragen | Questions?

Contact us @ jongehumanisten@humanistischverbond.nl