Jonge Humanisten: introductie

Jonge Humanisten: introductie

Ben je tussen de 18 en 35 jaar? En geïnteresseerd in humanistische thema's? In een aantal regio's in Nederland ontmoeten leeftijdsgenoten elkaar onder de naam Jonge Humanisten.  

Wat doen we?

Nadenken met anderen over de manier waarop jij zelf vorm wilt geven aan je leven. Wat vind jij belangrijk, en waarom? Door met anderen in gesprek te gaan verscherp je je blik, of dat nu tijdens een discussieavond is, een cursus, op een weekend, naar aanleiding van een film of een jou inspirerend boek. We organiseren activiteiten en ontmoetingsmomenten, al dan niet rond een specifiek thema. Verspreid door Nederland zijn er lokale groepen. Op dit moment zijn jonge humanisten actief in Nijmegen, Groningen, Zwolle en Utrecht.

De activiteiten van de Jonge Humanisten zijn voor iedereen toegankelijk. Gezelligheid en een informele sfeer staan voorop. Maar we houden ook van diepgang. Of het nu een gespreksavond is bij een van de groepsdeelnemers thuis, of een activiteit rond een bepaald onderwerp. Soms zijn er cursussen, lezingen of workshops over humanisme, levenskunst en filosofie. En het is een goede manier om anderen met dezelfde interesses te leren kennen! Voor cursussen en workshops vragen we meestal een eigen financiële bijdrage.

Landelijke weekenden

Een- of tweemaal per jaar, afhankelijk van de animo en beschikbaarheid van jonge humanisten die een weekend mede willen organiseren, programmeren we een landelijk ontmoetingsweekend. Dit jaar - op 19, 20 en 21 oktober - bijvoorbeeld, organiseren de Jonge Humanisten Nijmegen een ontmoetingsweekend in Vorden. 

Moet je lid zijn?

Lid zijn is geen voorwaarde om aan activiteiten deel te nemen, maar toch biedt het zowel jou als ons voordelen. Als je lid wordt krijg je korting op diverse cursussen, workshops en activiteiten én je ontvangt het verenigingsblad HUMAN.  

Wij kunnen met meer leden meer activiteiten organiseren. En we zorgen ervoor dat de humanistische waarden goed vertegenwoordigd blijven in de samenleving. Enne studenten? Die betalen niets!

Een lidmaatschap kost € 6 per maand (€ 72 per jaar). Voor studenten en mensen met een minimuminkomen geldt het reductietarief van € 2,50 per maand (€ 30 per jaar). Meer betalen mag natuurlijk ook. Word nu lid

Meedoen?

  • In de agenda vind je een overzicht van activiteiten. 
  • Lokale groepen bezoeken films, lezingen en tentoonstellingen en komen bij elkaar om thema's uit te diepen. Kijk waar een lokale groep bij jou in de buurt is.

Vragen

Neem contact op @ jongehumanisten@humanistischverbond.nl