HV_Hero_Eigen_Dood_v2

Op te veel plekken staan belangrijke humanistische waarden steeds verder onder druk. De anti-abortusbeweging groeit, aan de vrijheid van denken wordt getornd en polarisatie neemt toe. De verbinding is soms ver te zoeken.

Vanuit het Humanistisch Verbond strijden we dag-in-dag uit voor vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. Maar daar hebben we jouw steun hard bij nodig.

Wat kun jij doen?

Wil je met ons kennis maken?

Vul het formulier hieronder in en je ontvangt GRATIS eenmalig ons magazine HUMAN INC met prikkelende interviews, verdiepende essays en verhalen van mensen over menselijkheid.

Wil je structureel meehelpen?

Klik dan hier en ontvang 3x per jaar het magazine HUMAN INC., korting op evenementen, verdiepende cursussen en uitdagende debatten, en krijg een stem in het beleid.

Ja, ik ontvang graag een gratis exemplaar van HUMAN INC.

  • We horen graag wat je van het magazine vindt. Mogen we je bellen?
  • We leggen je gegevens vast conform de AVG. Zie ons privacystatement.

Wat doen anderen?

“Het voelde heel vanzelfsprekend, noodzakelijk zelfs, om lid te worden. Jullie dragen uit waar ik voor sta: een progressief geluid.”

Tim Hofman
Tim Hofman Beeld door: Ruud Janssen
Tim Hofman (31), programmamaker, lid sinds 2015

“Ik zag hoe belangrijk het is om je te verenigen. Vooral om bepaalde thema’s, – zoals afstappen van je geloof -, bespreekbaar te maken.”

Fatima el Mourabit
Beeld door: Koos Breukel
Fatima el Mourabit (44), voorzitter van de Nieuwe Vrijdenkers, lid sinds 2015

“Ik heb me voor allerlei zaken hard gemaakt waaronder een openbaar bejaardentehuis. Er was er alleen een voor katholieke en protestante komaf.”

Ab Gietelink
Ab Gietelink
Ab Gietelink (92), Almelo, lid sinds 1949

“Ik dacht: ik hoef geen strijd meer te leveren. Maar een samenleving is iets dynamisch. Mensenrechten en gelijkwaardigheid zijn aan erosie onderhevig.”

linda-nieuw
Linda Glebbeek Beeld door: Ilya van Marle
Linda Glebbeek (45), lid sinds 2016

HUMANISTISCH VERBOND. SINDS 1946

Sinds de oprichting in 1946 hebben we veel gedaan om Nederland vrijer en humaner te maken. Door onze inzet is in de jaren ’80 de grondwet aangepast zodat gelovigen en niet-gelovigen gelijk worden behandeld. Door druk van het Humanistisch Verbond kun je met levensvragen ook terecht bij humanistisch geestelijk verzorgers, en zijn zij tegenwoordig ook werkzaam bij politie en in de eerstelijnszorg. In de jaren negentig stond het Humanistisch Verbond aan de wieg van de grote doorbraak van de euthanasiewet. En dankzij ons werken nu steeds meer gemeentes met bufferzones om intimidatie bij abortusklinieken tegen te gaan.

Lees hier wat we nog meer bereikt hebben