Ivonne van Akkeren

Ivonne van Akkeren Wanneer ik je begeleid, bedenk je alles zelf! Ik ondersteun jullie daarbij vanuit ervaring. In twee of drie gesprekken ontdek je - vaak op een vrolijke en onverwachte manier- wat belangrijk is in jullie leven en relatie. En wat je die dag wilt delen met anderen. Vanuit het gevoel van "we willen iets meer", ontstaat als vanzelf een prachtige ceremonie waarin je echt kunt horen, zien en voelen wat jullie keuze voor elkaar betekent.

Als je wilt heb ik ook een rol in je ceremonie. Klein, zoals het uitspreken van een persoonlijke tekst. Of groot: de viering leiden. Ook een mengvorm van viering en wettelijke huwelijksvoltrekking is mogelijk. Tot slot heb ik verschillende Engels sprekende stellen begeleid (I can host ceremonies in English as well).  

 

      Stuur mij informatie

Wat doe ik?

De begeleiding van idee tot ceremonie houdt meestal in:

  • gesprekken over jullie en je keuze voor elkaar
  • begeleiding bij het zoeken naar de vorm en inhoud die bij jullie past
  • praktisch advies over samenhang, planning, spanningsboog, et cetera
  • naar keuze: een kleine rol vervullen tijdens de ceremonie of deze leiden.

Daarnaast de mogelijkheid tot:

  • begeleiding enkel bij het schrijven van je trouwbeloften, individueel, samen of in een workshop
  • alleen (een) brainstormsessie(s) over het verweven van betekenis/symboliek door je hele trouwdag. 

Achtergrond

Na een training van het Humanistisch Verbond begon ik in 1994 met het begeleiden van ceremonies. Dit combineer ik nu met mijn werk als spreekster bij uitvaarten, schrijfbegeleidster en schrijfster van persoonlijke (levens-)verhalen. Voor 1994 studeerde ik af als lerares Omgangskunde/Engels en volgde het propedeusejaar Universiteit v. Humanistiek, waarna ik volwassenen met een lichamelijke beperking en immigranten begeleidde. Ik volgde cursussen ademwerk, verhalen schrijven/vertellen, creatief spreken, bijzondere uitvaarten, en rouw- en stervensbegeleiding. In 2005 haalde ik het diploma Beroepscoach bij Alba Academie (erkend Post-HBO).

Ervaringen van klanten: testimonials

Lees een aantal ervaringen van vieringen. Dit geeft een beeld van wat mogelijk is, zodat je vanuit je eigen behoefte en inspiratie een viering kan laten ontstaan die bij jou past.

Roel en Conny over de welkomsviering voor hun dochter: 'Alles straalde vreugde en rust uit. Het ging écht over ons, wij samen met ons dochtertje dat we op deze manier welkom wilden heten.'

De humanistische relatieviering van Marjolein en Robert: 'Wij zijn Ivonne erg dankbaar voor de bijzondere betekenis die zij aan onze huwelijksviering heeft kunnen geven. Zonder haar zou deze speciale dag zeker niet hetzelfde zijn geweest.'

Regio

Door het hele land en in het buitenland; de gesprekken zijn bij jullie thuis. Skype is ook mogelijk.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze of een van onze andere relatievierders? Klik dan op onderstaande knop en vul het formulier in of bel ons op nummer 020 - 52 19 020. Onze medewerker staat u graag te woord.

       Stuur mij informatie