Bufferzones in gemeenten

Deze week alarmeerde Gerrit Zomerdijk, directeur van Gynaikon Klinieken in Rotterdam en Roermond, over de toename van intimidatie en agressie tegen vrouwen. Ook in Utrecht is de situatie ernstig. Een groot bord bij de ingang van de abortuskliniek daar waarschuwt sinds kort voor agressieve anti-abortusdemonstranten. En op meer locaties neemt de intimidatie toe. 

Onze acties 

Iedereen heeft het recht om te demonstreren, maar vrouwen moeten veilig en ongestoord de kliniek kunnen bezoeken. En dat wordt dus steeds moeilijker.  Daarom stelt het Humanistisch Verbond bufferzones voor. Anti-abortusdemonstranten worden daarmee op afstand gehouden zodat vrouwen ongehinderd naar binnen kunnen.

Burgemeesters moeten vrouwen in hun gemeenten beschermen. Daarom heeft het Humanistisch Verbond gemeenten met een abortuskliniek al eerder opgeroepen de intimidatie te stoppen. Sommige gemeenten zijn het gesprek gestart, maar actie blijft uit.
Om de druk op te voeren is het Humanistisch Verbond een petitie gestart op humanistischverbond.nl/stopintimidatie.

Doe mee en teken die nu!

Vrijheden teruggedraaid

In Nederland is toch alles rond abortus goed geregeld? Wat betreft wetgeving zeker, maar ook hier proberen conservatieve krachten de abortuspraktijk in een negatief daglicht te plaatsen. Zij zijn volledig gericht op het terugdraaien van verworven vrijheden, en keren zich tegen homorechten, gendervrijheid, euthanasie en abortus. Daarom komen wij in actie.

Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. We komen in actie als keuzes over leven, liefde en dood in gevaar komen. Daarom komen we nu in actie voor een beter klimaat rondom abortus. 

Alles over onze campagne, acties, lobby en tot nu toe behaalde successen vind je in ons dossier op humanistischverbond.nl/abortus 

Schermafbeelding-2019-06-07-om-11.01.19

Fiona Fortuin

hoofd campagne en communicatie

Profiel-pagina