Direct naar de inhoud
Word lid

Webshop

Het Humanistisch Verbond werkt aan een vrije en humane samenleving. Wie wil ik zijn? Wat vind ik belangrijk? Vind inspiratie in onze webshop.

Leer jezelf beter kennen

Gedachtekracht

We leven in een tijd van ophef en snelle meningen. We vinden overal wat van, maar wat vinden we nou echt belangrijk? Maak ruimte voor reflectie. Bestel nu gratis het boekje Gedachtekracht: 16 persoonlijke vragen die je leven verdiepen. Met gratis verzending! Blijf nieuwsgierig naar jezelf. Bestel het boekje Gedachtekracht. Nu gratis!

Hoe vrij denk jij?

Word bewust van je eigen vooroordelen en durf buiten je bubbel te treden met het spel ‘Vrijdenken voor beginners’ van het Humanistisch Verbond. Bestel nu en je ontvangt ook nog eens gratis het speciale magazine over vrijdenkerij – verdiepend én prikkelend! Met o.a Raven van Dorst, Marli Huijer, Spinoza en Sander Schimmelpenninck

Gespreksstarters

Het abortus vertelspel

Hoe kijk je terug op je abortus? Welk gevoel komt als eerste bij je op? Hoe ging het keuzeproces? Hoe voelde het om heel even zwanger te zijn?

Een greep uit de vragen van het abortus vertelspel. Ze helpen je om over je abortus na te denken en te praten met anderen. Ook geschikt om alleen te doen. Voor jezelf of een ander met een abortuservaring.

Ga jij het gesprek aan?

Wat is vrouwelijkheid? En waar moet een echte man aan voldoen? Hokjesdenken. We doen het allemaal. Het Gendergesprek daagt je uit om op een andere manier te kijken naar het traditionele man-vrouwbeeld. Tien gesprekskaarten om het hokjesdenken te doorbreken. Ga jij het gesprek aan? Bestel nu en je ontvangt daarbij de special van magazine HUMAN INC. Alle twee helemaal gratis.

Geestverruimende verhalen

Gratis special: het andere verhaal

HUMAN INC. prikkelt de geest met journalistieke interviews, verdiepende essays en verhalen van mensen over menselijkheid. Vul het formulier in en krijg het tijdschrift gratis thuisgestuurd!

Verdieping en oefening

Verdiep jezelf. volg een cursus

We zoeken allemaal naar de zin van het leven. Behoefte aan verbinding en verdieping? Bekijk hier ons cursusaanbod en meld je aan.

Koopjes-weerbaarheidstraining

25% korting! 2+1 gratis! Op=op! Speciaal voordeel!
Doe de Koopjes-weerbaarheidstraining. Drie waardevolle oefeningen om je niet langer gek te laten maken door onbewuste marketing, maar je bewust te worden van wat je echt wilt. En dat helemaal gratis!

Een humanistisch aandenken

Bescherm je paspoort met mensenrechten

Neem de mensenrechten mee op reis met het speciale hoesje voor om je paspoort. Bestel het nu voor slechts 1,50 aan verzendkosten.

Op het hoesje staat artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Je betaalt alleen een kleine bijdrage van 1,50 euro voor het verzenden.

Voor Hierna

Bestel de Voor Hierna-box, de verzamelplek voor alles wat jij belangrijk vindt rondom de dood.

De dood is een onderwerp dat we het liefst vermijden. Terwijl erover nadenken zinvol is – en inzichten biedt. Hoe wil jij dat je geliefden jou herinneren? Wat laat je na? Hoe wil je dat je uitvaart eruitziet?

Wat het humanisme voor jou kan betekenen

Voor scholieren

Wil je meer weten over het humanisme? Bijvoorbeeld voor een werkstuk of een presentatie? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Meer over het humanisme

Wat is humanisme en wat kan het gedachtegoed voor mij betekenen? Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan!

Geef een lidmaatschap cadeau

Weet jij iemand die zich sterk wil maken voor een humanere samenleving? Geef dan een origineel cadeau: een jaarlidmaatschap van het Humanistisch Verbond. Nu 36 euro!

MET JOUW LIDMAATSCHAP BRENG JE HET HUMANISTISCHE GELUID VERDER.

Het Humanistisch Verbond staat voor vrijdenken. Wie wil ik zijn? Wat vind ik belangrijk? Hoe wil ik omgaan met anderen, met mijn omgeving en de natuur? We staan voor samen leven. Maar helaas worden nog te veel mensen achtergesteld, niet gehoord en niet gezien in onze samenleving. Met 19 duizend leden laten we ons geluid duidelijk horen. We doorbreken hokjes, brengen de boel in beweging en zetten in op verandering. Vaak met succes. Wat we doen, doet ertoe.

Sta jij voor een vrije en humane samenleving?

Met jouw lidmaatschap maak je het verschil!

Onze thema’s

We werken aan een vrije en humane samenleving. We zetten belangrijke humanistische thema’s op de maatschappelijke en politieke agenda.

Deel deze pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.