Direct naar de inhoud
Word lid
ring wordt om vinger gedaan

Gescheiden? Trouw eerst met… jezelf!

Type content: Nieuws Categorieën: Feest Gepubliceerd op:

Je relatie is over. Je bent gescheiden. “Partir, cést mourir un peu” zeggen de Fransen. Dat klinkt vrij hopeloos, sterven. Toch wordt in sommige culturen, afscheid gezien als een nieuwe kans. Je staat op een tweesprong en met het afsluiten van de ene weg opent zich een andere die je nu helemaal zelf mag en kan zoeken, bewandelen. Op jouw manier. Dat klinkt al veel mooier, toch?

Alleen vergt het moed en kracht. Geloof dat het je goed zal gaan. Dat je trouw kunt zijn aan jezelf en vertrouwen op jezelf.

Ring als symbool van verbinding met jezelf

Hoe doe je dat? Misschien kan een ring je helpen. Dit keer niet als symbool van verbinding met de ander, maar met jezelf. Van trouw aan jezelf. Je handen zie je elke dag, de hele dag door. Ik kan me eigenlijk geen betere plek bedenken voor een steuntje in de goede richting. Jij wel?

Als deze gedachte je aanspreekt, doe dan maar eens je ogen dicht en denk aan jezelf alsof je een hele goede vriend(in) bent (en hopelijk ben je dat al). Welke eigenschappen zijn zo mooi aan jou? Schrijf alle woorden op, eventueel met een kleurtje. Welke springen er uit? Die woorden en kleuren raken jouw kern. Je weet nu wat het is dat je wilt “trouwen”. Met dat besef en mijn tips hier onder in je achterhoofd, kun je op zoek naar jouw ring.

Volg mijn tips op zoek naar jouw ring

Belofte aan jezelf

En dan heb je je ring gevonden en schuif je hem voor het eerst “echt” om.

Je kunt dit moment extra bijzonder maken door een wens of belofte aan jezelf uit te spreken. Uiteindelijk is er maar één persoon zeker je hele leven bij je… en wat is het mooi als die je beste vriend(in) kan zijn!

Kortom: trouw jezelf. Maak er gerust een feestje van! En nodig, als je dat leuk vindt, je vrienden bij uit. Heb je er hulp bij nodig? Aarzel dan niet en neem contact met me op.

Ivonne van Akkeren
Ivonne van Akkeren | Zinrijk.com

Deel dit

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.