Direct naar de inhoud
Word lid
De Mensenwerkers

Nieuw: podcast De Mensenwerkers

Type content: Nieuws Categorieën: Inspiratie voor het leven Gepubliceerd op:

De nieuwe podcastserie De Mensenwerkers is een podcast over geluk, vrijheid, liefde en eenzaamheid vanuit humanistisch perspectief. Luister nu naar de eerste aflevering.


We zijn 75 jaar! Op de Amsterdamse trappen van Keizersgracht 604, het pand waar het Humanistisch Verbond is opgericht, ontving voorzitter Mardjan Seighali vanuit de humanistisch geestelijke verzorging een speciaal cadeau: een podcast met verhalen vanuit humanistisch perspectief.

De Mensenwerkers is een podcast over geluk, vrijheid, liefde en eenzaamheid. De thema’s krijgen verdieping vanuit het perspectief van humanistisch geestelijk verzorgers en professionals. Ank van Harinxma, Jodie Ras, Michiel van Agt en Lucinda Miedema nemen je mee naar levendige situaties uit de praktijk. Wat doen deze professionals en hoe gaan zij om met deze thema’s?

De podcast is het cadeau voor het 75 jaar bestaan van het Humanistisch Verbond van de diensten humanistische geestelijke verzorging en HumanProfessionals (vrijgevestigde humanistisch geestelijk verzorgers en humanistici). Zij danken het Humanistisch Verbond voor de tomeloze inzet voor de bescherming van essentiële rechten van de mens, het vrijmaken van de weg voor humanistisch geestelijke verzorging en de oprichting van de tot nu toe enige universiteit met humanistische grondbeginselen.

De podcast is gemaakt door Robin Smallenbroek van ‘De Sociale Innovatie Podcast’ en Lucinda Miedema van The Next Movement, tevens voorzitter van HumanProfessionals. “We merken dat we hiermee eigenlijk een portret aan het maken zijn dat onthult welke betekenis er wordt gegeven aan ‘mens-zijn’ en op welke verschillende prachtige wijzen de humanistische professionals de ander helpen om hun eigen ‘mens-zijn’ zo veel mogelijk tot zijn recht te laten komen.”

Luister hier naar de eerste van de vier afleveringen. Elke week een nieuwe!

Wat is geestelijke verzorging?

Geestelijk verzorgers zijn professionele zingevers. Ze houden zich bezig met levensvragen en helpen mensen hun eigen situatie te onderzoeken en te ontdekken. Ze werken in alle lagen van de samenleving, zowel binnen als buiten organisaties. In de gevangenis, het leger, in de zorg, bij uitval door ziekte, maar ook in de eerstelijnszorg, in de psychiatrie en als zelfstandig professionals.

Hoe maken humanistisch geestelijk verzorgers het verschil?

Humanistisch geestelijk verzorgers zoeken de kracht in de mens zelf en staan voor medemenselijkheid en aandacht. Zij laten zich inspireren door humanistische waarden als eigenheid, autonomie, gelijkwaardigheid en open waarneming. Lees hier meer.

Deel deze pagina

Meer nieuws en inspirerende verhalen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.