Direct naar de inhoud
Word lid

Henk Blanken geeft de Socrateslezing 2020

Type content: Nieuws Categorieën: Inspiratie voor het leven Gepubliceerd op:

Hoe ga je om met gebeurtenissen die je leven op z’n kop zetten?

We zijn vereerd! Henk Blanken geeft op zondag 19 april de Socrateslezing. Voor leden van het Humanistisch Verbond is hij inmiddels een goede bekende. Vorig jaar publiceerde hij zijn veelbesproken boek Beginnen over het Einde, over euthanasie bij dementie. Met onze steun en een gezamenlijk manifest vraagt hij om een ruimhartige euthanasieregeling met een sterkere positie voor de naasten.

Henk Blanken heeft al 9 jaar parkinson. Hij gaat zichtbaar achteruit. Praten wordt lastig en hij komt nog amper de trap op. Vanaf het begin schrijft hij over zijn ziekte – openhartig en niet zonder zelfspot. Maar de laatste tijd is het anders. Naarmate hij verder aftakelt, wordt hij banger, angstiger. Hij herkent steeds minder van zichzelf terug.

Hoe ga je om met gebeurtenissen die je leven op z’n kop zetten? Die vraag is het vertrekpunt van zijn lezing; een persoonlijke, kwetsbare zoektocht naar antwoorden op ongemakkelijke vragen. Zoals over schaamte, angst en over een veranderende identiteit.

De Socrateslezing van het Humanistisch Verbond geeft commentaar op maatschappelijke ontwikkelingen vanuit een humanistisch perspectief. Onder andere Bas Heijne, Stine Jensen, Vincent Icke, Susan Neiman, Hedy d’Ancona gingen Blanken voor.

De verkoop is gestart! Ga voor meer informatie en ticketverkoop naar humanistischverbond.nl/henkblanken

Onze leden ontvangen korting. Nog geen lid maar denk je er al wel een tijdje over na? Dan is dit misschien een goed moment. Nieuwe leden ontvangen tijdelijk het nieuwe boek van Henk Blanken. Meld je aan via de website.

Henk Blanken geeft de Socrateslezing 2020

Hoe ga je om met gebeurtenissen die je leven op z’n kop zetten?

Deel dit

Tags:#Henk blanken#Socrateslezing

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.