Mel
Melanie Willekens-Taal

 

Ik ben Melanie Willekens-Taal (46 jaar). Sinds 3 jaar wonen mijn man, dochter en ik in het mooie dorpje Gees in Drenthe. Daarvoor woonden we in de Randstad onder de rook van Amsterdam, maar in de regio Den Haag ben ik opgegroeid. Een kleine 10 jaar geleden heb ik mijn baan in de ICT opgezegd om fulltime voor mijn gezin en familie te kunnen zorgen. Daarnaast heb ik mij bekwaamd als yoga- en meditatiedocent.

Begin dit jaar definieerde ik voor mijzelf de wens om, nu de coronaperiode achter ons ligt, een netwerk op te gaan bouwen binnen Drenthe. Op mijn zoektocht kwam ik het HV tegen en ik voelde me gelijk met open armen ontvangen. Eigenlijk begon het gelijk te stromen en vind ik het erg leuk om bijeenkomsten voor het HV Drenthe te organiseren en me in te zetten om meer jongere HVers actief te betrekken.

Ik voel mij thuis bij de humanistisch waarden en wil deze graag uitdragen. De uitdaging om deze waarden niet alleen te onderschrijven, maar ook praktisch toe te passen en te kijken hoe dat kan in de huidige tijd, vind ik interessant.

Het HV is op landelijk niveau zich meer aan het richten op spiritueel humanisme en humanistische rituelen. Vanuit mijn achtergrond als yoga- en meditatiedocent en organisator van vrouwencirkels en retraites vind ik dat heel erg interessant en wil ik graag mijn steentje bijdragen.

Maar ook ecohumanisme heeft mijn aandacht en ook daarvoor hoop ik wat te kunnen doen binnen HV Drenthe.

Tot slot wil ik zeggen dat ik er gewoon erg veel zin in heb om bij te dragen aan alle mooie dingen die het HV Drenthe doet en organiseert!

Ralph
Ralph du Long

 

Mijn naam is Ralph du Long. Geboren en getogen in Assen. Lang in Groningen en Amsterdam gewoond en inmiddels al weer wat jaren terug in Assen.

Mijn interesse in humanisme was sluimerend maar werd volop tot leven gewekt in 2004 toen ik door het Humanistisch Verbond gevraagd werd als projectleider voor het project ‘Brede maatschappelijke dialoog’. Dat project werd in samenwerking gedaan met het COC en Yoesuf, een organisatie voor Islam en seksuele diversiteit. De volledige naam was ‘brede maatschappelijke dialoog over homoseksualiteit, religie, levensbeschouwing en ethiek’. Geen idee meer wie die titel had verzonnen maar het was wel een duidelijke. Het doel was voornamelijk om met religieuze instellingen in gesprek te gaan over homoseksualiteit .

Nadien was ik een tijdje bestuurslid van het HV Assen.

Ik hoop met u, de leden, en het bestuur thema’s op te pakken over botsing van waarden. Hier in Nederland maar vooral ook internationaal. Want dat is mijn eigenlijke werk. Ik ben mensenrechtenconsultant/trainer. Ik doe dat sinds een jaar of dertig en heb in heel wat landen mogen werken. De laatste 10 jaar heb ik dat vooral aan de randen van Europa gedaan en met name in Rusland.