Stel je eens voor dat je niet langer vrij bent om zelf te bepalen wie je wilt zijn. Niet vrij bent in wie je liefhebt. Stel je eens een leven voor waar belangrijke verworvenheden en vrijheden zijn teruggedraaid. Het is een akelig doemscenario, en ook akelig realistisch. Onze vrijheden zijn in gevaar. In Nederland en in Europa.

Ultraconservatief christelijke en rechts populistische partijen en organisaties hebben elkaar gevonden in een hang naar traditionele, verstikkende gezinswaarden.

Dit doen ze onder meer door de politieke agenda van het Europees Parlement te blokkeren zodat onderwerpen als seksuele rechten niet op de agenda komen. Stimuleren burgerinitiatieven die dat nastreven en ze vallen openlijk mensenrechtenorganisaties aan.

Kies voor een vrij Europa

Het is tijd voor een tegengeluid. Een krachtig humanistisch geluid. Helemaal nu met de Europese verkiezingen op 23 mei in het vooruitzicht.

Kies voor een liefdevol en vrij Europa. Iedereen moet vrij blijven om een eigen invulling te kunnen geven aan leven en liefde. Daarom deze campagne. Daarom ons manifest voor een vrij Europa.

Ja, ik laat van me horen

Ik sta voor een vrij Europa

womensmarch2

Ons vrije Europa loopt gevaar

Bij de Europese verkiezingen staan niets minder dan onze vrijheden bij leven, liefde, denken en dood op het spel. Er is reden tot zorgen.

Banner voor het manifest voor vrijheid in Europa

Ik kies voor een vrij en liefdevol Europa

Juist nu is het belangrijk om je uit te spreken voor een vrij en liefdevol Europa. Teken het manifest!

borisbreeddef

Mijn Europa: Boris van der Ham

Vrijheid vraagt vereniging. "We moeten samen de vrijheid verdedigen en verdiepen", vindt Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond.