Direct naar de inhoud
Word lid
Bloemen aan een boom

Humanistische Uitvaartbegeleiding

Als iemand overlijdt is het belangrijk goed afscheid te nemen. De toespraak bij een afscheid kan daarbij helpen. De humanistische uitvaartsprekers werken vanuit het humanistisch gedachtegoed en zorgen voor een toespraak die past bij de overledene.

Een toespraak bij een uitvaart

Als iemand overlijdt is het belangrijk goed afscheid te nemen. De toespraak bij een afscheid kan daarbij helpen. Zo’n toespraak wordt ook wel een ‘in memoriam’ genoemd en vertelt het levensverhaal van de overledene. Soms is het voor nabestaanden moeilijk om zelf een in memoriam te schrijven of uit te spreken. Als u voor deze taak staat en u heeft er moeite mee, kunt u één van onze sprekers om hulp vragen. Wij helpen bij een passend afscheid van een overledene door een persoonlijke toespraak te verzorgen tijdens de begrafenis of crematie waarin wordt verteld wat de overleden persoon zo uniek maakte. En wat zijn of haar betekenis voor anderen was en misschien nog steeds is.

De spreker werkt vanuit het humanistische gedachtegoed, maar niet uitsluitend voor humanisten. Iedereen kan van onze diensten gebruik maken.

Ik zoek een spreker bij een uitvaart

Voor een toespraak, advies en begeleiding

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.