Humanistische Uitvaartbegeleiding (HUB)

Nabestaanden vinden het moeilijk een toespraak te schrijven of uit te spreken. Een humanistische uitvaartbegeleider helpt u daarbij. 

Voor nabestaanden

De uitvaartbegeleider helpt u tevens uw uitvaartwensen te formuleren of uw levensverhaal op te schrijven voor als u er straks niet meer bent. In een of meer gesprekken zoekt de begeleider samen met u naar het unieke en bijzondere in het leven van de overledene, en naar de betekenis ervan voor u en anderen. Op basis van deze gesprekken schrijft de uitvaartbegeleider een toespraak, die hij of zij bij de uitvaart uitspreekt. De begeleider kan u ook helpen bij het schrijven van een toespraak die u zelf uit wilt spreken.

Daarnaast kan de uitvaartbegeleider helpen om de uitvaart vorm te geven door verschillende bijdragen aan elkaar te praten en de nabestaanden zodanig te helpen dat zij zelf ook een bijdrage aan de
uitvaartplechtigheid kunnen leveren. Onze medewerkers zijn in staat om zoveel tijd en persoonlijke aandacht aan de nabestaanden te geven als zij nodig hebben.

Gesprek-bij-leven

Veel mensen willen graag zelf alles al geregeld hebben voor hun uitvaart als ze nog vol in het leven staan. Dat geeft een prettig gevoel. U heeft misschien ook al een uitvaartverzekering en uw wensen met een uitvaartondernemer doorgenomen. U kunt er ook voor kiezen uw wensen over een toespraak vast te leggen. Tijdens een gesprek-bij-leven komt een humanistisch uitvaartbegeleider bij u thuis en kunt u samen bepalen en vaststellen wat er tijdens uw uitvaart gezegd wordt en door wie.
U kunt de informatie doorgeven die de uitvaartbegeleider nodig heeft voor een persoonlijke en passende toespraak. Wij komen graag met u praten.

Over de humanistische uitvaartbegeleider

Een humanistische uitvaartbegeleider heeft een speciale opleiding gevolgd en biedt hulp op basis van kennis en ervaring. De begeleider is humanist en heeft oog voor de waardigheid en eigenheid van elk mens en begrip voor de kronkelwegen van het leven.

Er is een speciale website waar u alle informatie vindt: www.humanistischeuitvaart.nl