Direct naar de inhoud
Word lid
humanistische uitvaartbegeleider en spreker

Humanistisch uitvaartbegeleiders

De humanistisch uitvaartbegeleider staat je bij in een moeilijke periode van rouw en verdriet. We bieden begeleiding op maat – van het houden van de toespraak tot aan hulp bij het vormgeven van de uitvaartceremonie. In al ons werk staat het leven van de overledene centraal: hoe stond de persoon in het leven, en wat betekende hij of zij voor de nabestaanden?

Onze uitvaartbegeleiders

Zoek je een uitvaartbegeleider voor een in memoriam of iemand die je kan helpen bij de uitvaart? Klik op de provincie waar je woont en bel het telefoonnummer dat daarbij staat. Je kunt je wensen voor een spreker vertellen, dan zoeken wij de juiste persoon voor je.

Selecteer je provincie

BrabantDrentheFlevolandFryslân / FrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland

Hulp nodig?

Een goede keuze maken kan lastig zijn. Wij kunnen je daarbij helpen. In een kort telefoongesprek stellen we je enkele vragen en gaan op zoek naar de uitvaartbegeleider die bij jou past.

 

Bel 0900-900 50 30

(€0,025 per minuut)

“De warmte en betrokkenheid van de uitvaartbegeleider hebben geheel aan onze verwachting voldaan. Ook hebben we veel positieve reacties van belangstellenden ontvangen. Dit is ons tot grote steun geweest.”

Met spoed een humanistische uitvaartbegeleider nodig? Bel 0900-900 50 30

Ja, ik wil meer informatie over humanistische uitvaartbegeleiding

Hanny van Belkom

“György Konrad schreef: ‘In antwoord op de vraag naar de zin van het leven antwoordt ieder mens met zijn levensloop. Ik vind het zinvol én eervol om daar woorden aan te mogen geven.'”
Hanny van Belkom – uitvaartbegeleider

.

Waarom een humanistisch uitvaartbegeleider?

Tegenwoordig is bijna alles mogelijk en niks te gek. Maar hoe wordt een laatste afscheid betekenisvol? Dat is nog niet zo eenvoudig. De humanistische uitvaartbegeleider helpt je hierbij. De uitvaartbegeleider:

Onze uitvaartbegeleiders zijn opgeleid en hebben vaak jarenlange ervaring.   
Wil je graag gebruikmaken van de dienst? Dan kun je ons rechtstreeks benaderen, of geef bij de uitvaartondernemer aan dat je een humanistisch uitvaartbegeleider wil. Een tip: neem de humanistische uitvaartbegeleiding op bij je uitvaartwensen.  

“We hebben gehuild, maar ook gelachen. Precies wat ik wilde. Het is fijn en bijzonder dat er mensen zijn die deze zware taak van je over willen nemen, en een vaak wat kille crematie kunnen omvormen naar een warme ceremonie.”

Vanuit humanistische waarden  

De uitvaartbegeleiders werken vanuit humanistische waarden. Je herkent ons aan een open houding en een gevoel van verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid. Jij houdt de regie. Samen geven we vorm aan de ceremonie.

We werken vanuit het humanistische gedachtegoed, maar niet uitsluitend voor leden van het Humanistisch Verbond. Iedereen kan van de dienst gebruik maken.  

In deze moeilijke periode kun je rekenen op de Humanistische Uitvaartbegeleiding.

Meer over uitvaartbegeleiding en een betekenisvol, waardig afscheid:

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.