Direct naar de inhoud
Word lid

Gesprek bij Leven: geef vorm aan je eigen uitvaart  

Zou je graag al wat zaken rondom je eigen uitvaart willen vastleggen, maar weet je niet zo goed hoe en waar te beginnen? In een Gesprek bij Leven helpen we je bij het vormgeven van je wensen rondom de uitvaart en schrijven we je levensverhaal op.

Stel je voor, je bent te gast op je eigen uitvaart. Wie zijn er en waar ben je? Wat wordt er over je gezegd? Welke muziek horen je vrienden en familie? Klopt het met hoe je zelf graag afscheid zou willen nemen?  

Veel mensen vinden het rustgevend om hun eigen ideeën en wensen voor de uitvaart vast te leggen. Maar vaak stellen ze het uit, omdat bezig zijn met je eindigheid ook confronterend en emotioneel kan zijn. In een Gesprek bij Leven krijg je de nodige ondersteuning. Met een humanistisch uitvaartbegeleider ga je in gesprek over je eigen ideeën en wensen, en vertel je jouw levensverhaal. Samen geven jullie vorm aan de ceremonie. Wat worden jouw laatste woorden? De uitvaartbegeleider maakt ook een verslag van je leven dat voor de toespraak bij de uitvaart kan worden gebruikt.  

Een Gesprek bij Leven is een dienst van de Humanistische Uitvaartbegeleiding. De kosten voor een gesprek zijn 150 euro.  

Maak nu een afspraak met een uitvaartbegeleider bij jou in de buurt. Neem contact met ons op via het formulier hieronder. Graag de brochure thuisgestuurd? Vraag dan meteen de brochure aan.

Ja ik wil meer weten over een Gesprek bij LevenDe zin van een gesprek over je eindigheid  
Nadenken en praten over de dood vergroot de kwaliteit van je leven. Door je wensen op een rijtje te zetten, kun je beter richting geven aan je laatste levensfase. Ook wanneer je hier zelf niet meer goed toe in staat bent, doordat je bijvoorbeeld minder zelfredzaam wordt of alzheimer krijgt. Het geeft rust. Als jij weet wat je belangrijk vindt, kan je omgeving hier beter rekening mee houden. Het biedt verbinding en het verrijkt. Samen met je naasten en medemens het gesprek aangaan over de dood brengt je dichter bij elkaar.

Humanistische Uitvaartbegeleiding. Sinds 1946.  
De Humanistische Uitvaartbegeleiding helpt je in een moeilijke, kwetsbare periode van het leven. Met persoonlijke aandacht bieden we ondersteuning in het vormgeven van de uitvaartceremonie. Dit doen we al sinds 1946. En we doen meer. Lees hier

Het Humanistisch Verbond en het levenseinde  
Bij een goed leven hoort een goede dood, maar wat dat precies betekent is voor iedereen anders. Toch zijn er zaken die je laatste levensfase zo betekenisvol mogelijk kunnen maken, zoals een goede voorbereiding op de dood. Het Humanistisch Verbond zet zich daarvoor in. We agenderen, brengen persoonlijke verhalen en helpen je hoe om te gaan met de eindigheid van het leven. 

Meer weten over de Humanistische Uitvaartbegeleiding?

Met de Humanistische Uitvaartbegeleiding sta je er nooit alleen voor. We bieden houvast en begeleiding in het vormgeven van de uitvaartceremonie.

Programma Laatste Levensfase

We duwen de dood het liefst zo ver mogelijk weg. Maar in welke fase van je leven jij je ook bevindt: je laatste fase komt er hoe dan ook aan. Dus je kunt de dood maar beter recht in de ogen kijken.

Wie regelt alles na mijn overlijden?

Het team Nalatenschap en Executeurs staat voor je klaar.

Meer over uitvaartbegeleiding en een betekenisvol, waardig afscheid:


 

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.