key-2114046_1280

We willen de wereld zo snel mogelijk coronavrij. Hiervoor zijn sommigen bereid een stukje van hun privacy op te geven. Maar hoe verstandig is dat? Doet dat meer kwaad dan goed? Of is het hoognodig?

Tijmen Wisman en Ronald Huissen van Platform Bescherming Burgerrechten bespreken in dit online spreekuur waarom het bewaken van je privacy ook in tijden van crisis belangrijk is. Ze behandelen een eventuele toekomstige corona-app. De overheid werkt nu aan een testversie. Hebben we zo’n app überhaupt nodig of is er sprake van hoogmoedig techno-optimisme? En: is een toegankelijker medische dossier echt van belang om betere zorg te kunnen garanderen?

Het spreekuur is live te volgen op de Facebookpagina van het Humanistisch Verbond op dinsdag 2 juni om 20:00 uur 

Over Platform Bescherming Burgerrechten
Het Platform Bescherming Burgerrechten is op 17 mei 2009 opgericht op initiatief van het Humanistisch Verbond. Het Platform is een netwerk van organisaties, groepen en personen die elkaar vinden in het streven naar een betere waarborging en versterking van de burgerrechten in Nederland, in het bijzonder het recht op de persoonlijke levenssfeer en lichamelijke integriteit, digitale autonomie en het recht op persoonlijke controle over (en bezit van) persoonsgegevens.