In De Leeuwenhoek On Tour

Een inclusieve samenleving is een samenleving waarin iedereen meetelt, ongeacht leeftijd, achtergrond, inkomen of competenties. Het Humanistisch Verbond staat voor zo’n samenleving. Onze aanpak is er een zonder betutteling, maar met échte aandacht voor wie we zijn, wat we willen en wat we kunnen. Met onze campagne Met Zorg Naar Elkaar Omzien zetten we in op verandering. Mensen verdwijnen nog te vaak naar de marge van onze samenleving. Ofwel in de hokjes van zorginstituten, ofwel in de wijken waar zij ‘zelfredzaam’ moeten zijn. Mantelzorgers worden zwaar belast.

Veel mensen voelen de behoefte aan nieuwe, gedurfde antwoorden op de vraag hoe we onze samenleving organiseren. Hoe we elkaar erbij betrekken en dichterbij komen, zonder verstrikt te raken in bureaucratische regeltjes. Die nieuwe antwoorden zijn bittere noodzaak. We staan in een overgangsperiode die ons vroeg of laat allemaal raakt. 

Onze campagne Met Zorg Naar Elkaar Omzien maakt deel uit van Het Gouden Pact, een initiatief dat het Humanistisch Verbond in 2017 is gestart samen met de Universiteit van Humanistiek, Humanitas en een aantal humanistisch geestelijk begeleiders. Het Gouden Pact staat voor een inclusieve samenleving en meer zeggenschap van onder andere ouderen zelf.

Eerdere acties vormden een open brief met de oproep aan alle kandidaat gemeenteraadsleden om te investeren in een inclusieve samenleving; de Human Included- prijs aan een innovatief zorginitiatief, het manifest Pleidooi voor een Gouden Pact, en de debatreeks Kom Dichterbij, over hoe de participatiesamenleving wél kan slagen. Onder meer Hedy d’Ancona, Adelheid Roosen, Heleen van Royen, Carin Gaemers, verschillende wethouders, en een hoogleraar huisartsgeneeskunde leverden een bijdrage. 

Liefdevolle zorg voor mensen met dementie

Bij In De Leeuwenhoek On Tour richten we ons op dementie en de invloed ervan op relaties met familie en omgeving. Hoe ga je om met dementie met behoud van eigenwaarde en hoe cruciaal hierbij is immateriële zorg? Kijk bij De tour voor meer informatie, data en gratis kaarten.

Blijf op de hoogte!

Geen verhaal missen over onze inzet om de (ouderen) zorg te verbeteren?
Schrijf je hieronder in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.


Word lid!

Wil je meer doen om de (ouderen)zorg te verbeteren?
Word dan lid en help ons op te komen voor waardige zorg en eigen regie.

Contact

Humanistisch Verbond
Postbus 75490
1070 AL Amsterdam
Nederland

telefoon +31(0)20 521 90 00
mail info@humanistischverbond.nl
web www.humanistischverbond.nl