Talloze boeken en opvoedgoeroes schetsen een spookbeeld. We zijn geneigd onze kinderen te veel te verwennen en te beschermen met ‘tefal-jongeren’ tot gevolg. Misschien wordt het tijd om de denkbeelden van verschillende filosofen weer eens tegen het licht te houden. Zoals die van Rousseau: ‘Je moet het kind alles zelf laten ontdekken.’

Met humor en zelfspot banen de filosofen Stine Jensen (gescheiden, 1 dochter van 7) en Frank Meester (getrouwd, 2 tienerzonen) zich in deze wervelende theatershow een weg door het opvoeddoolhof. Zij nemen oude en nieuwe denkers mee, van Rousseau en Kant tot De Beauvoir. Jensen en Meester verzorgden eerder voor het Humanistisch Verbond en Human al de succesvolle theatercolleges De Opvoeders.

Stine Jensen
is filosoof, schrijver en programmamaker bij omroep Human. In de televisieserie Dus Ik Ben maakte ze in 2016 een aflevering over opvoeden. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet hij het? bekroond met de Zilveren Griffel.

Frank Meester
is filosoof, publicist en musicus. Hij publiceerde diverse boeken, waaronder de bestseller Meesters in de filosofie (samen met zijn broer Maarten). Hij schrijft verder voor Filosofie Magazine, de Volkskrant en Trouw. Hij zingt, speelt contrabas en gitaar in Hotclub de Frank en THE MAESTROs.

Tekst en spel: Stine Jensen en Frank Meester
Regie: Natalie Heevel
met dank aan: Maartje Liebregts en Bert Janssens