Direct naar de inhoud
Word lid

Het Gouden Pact voor de zorg

Een inclusieve samenleving is een samenleving waarin iedereen meetelt, ongeacht leeftijd, achtergrond, inkomen of competenties. Het Humanistisch Verbond staat voor zo’n samenleving. Het Gouden Pact in 2017 was hier een uiting van.

Het programma Met Zorg Naar Elkaar Omzien kreeg in 2017 een gezicht door onze Gouden Pact, een initiatief dat het Humanistisch Verbond in 2017 is gestart samen met de Universiteit van Humanistiek, Humanitas en een aantal humanistisch geestelijk begeleiders. Het Gouden Pact staat voor een inclusieve samenleving en meer zeggenschap van onder andere ouderen zelf.

We schreven het manifest Pleidooi en organiseerden de debatreeks Kom Dichterbij, over hoe de participatiesamenleving wél kan slagen. Onder meer Hedy d’Ancona, Adelheid Roosen, Heleen van Royen, Carin Gaemers, verschillende wethouders, en een hoogleraar huisartsgeneeskunde leverden een bijdrage.

Liefdevolle zorg voor mensen met dementie

Bij In De Leeuwenhoek On Tour richten we ons op dementie en de invloed ervan op relaties met familie en omgeving. Hoe ga je om met dementie met behoud van eigenwaarde en hoe cruciaal hierbij is immateriële zorg?

Het Gouden Pact

Meer weten? Download het Gouden Pact voor de Zorg

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.