Armpje drukken met God

In april zou Henk Blanken de Socrateslezing houden over de dood, het verval en wat dat met een mens doet. En toen ging de wereld dicht. De lezing werd uitgesteld en ten slotte geannuleerd. Hier zijn hele verhaal.

Hoe ga je om met gebeurtenissen die je leven op z'n kop zetten?

Nog meer programma!

Theater
Actrice Henriëtte Tol draagt twee monologen voor uit het toneelstuk coup de grâce of emmer met gat van Bart van den Donker. Over wat het betekent om mens te zijn, en hoe je angst niet altijd hoeft weg te nemen zolang er liefde naast bestaat.

Napraten met een humanistisch geestelijk verzorger
Brengt de lezing iets bij je teweeg? Na afloop zit een humanistisch geestelijk verzorger klaar om in een ongedwongen, open setting met jou en andere geïnteresseerden in gesprek te gaan.

datum en locatie

Zondag 7 juni 2020
Rode Hoed, Keizersgracht 102 Amsterdam

15:15 – 16:00 inloop (incl thee en koffie)
16:00 – start programma
17: 45 – einde

Host: Bahram Sadeghi

Schrijver en journalist Henk Blanken publiceert over dood en aftakeling in de Volkskrant, De Groene, De Correspondent, Die Welt en The Guardian.

Bij De Correspondent verscheen recent Beginnen over het einde, een boek over euthanasie bij dementie. Naasten moeten daarbij een grotere rol krijgen, bepleit hij met het Humanistisch Verbond in een manifest dat door 14 duizend mensen is ondertekend.