In het kort

  • In een groep van 6 tot 8 mensen delen we in 5 bijeenkomsten wat onze abortus met ons doet.
  • Iedere ervaring krijgt de ruimte, met aandacht voor wat uniek en herkenbaar is. We laten oordelen van anderen voor wat ze zijn en geven een stem aan wat er in ons leeft. Je weet hoe het is om voor een abortus te kiezen. Jouw verhaal is uniek. Maar ook herken je de ervaring van de ander.
  • We gaan uit van levensvragen. Zoals: Heeft deze ervaring mij veranderd? Wat gebeurde er met mijn lijf? Waar haalde ik steun uit? Met wie kan ik er over praten? Hoe keek ik aan tegen wat er in mij groeide? Mocht het eigenlijk van mezelf? Hoe ga ik om met oordelen van anderen? Hoe ga ik nu verder? Levensvragen zoals deze zijn een leidraad door de bijeenkomsten heen.
  • Soms verdiepen wij het gesprek met een oefening die ruimte geeft aan gevoelens of een lichamelijke ervaring.
  • Is je abortus al lang geleden, of ligt het nog maar net achter je? Wat je er ook van denkt, bij voelt en van vindt: Je bent van harte welkom.

Aanbod en tarief

Waar
Online, doormiddel van een beveiligd zoom-account.

Wanneer
20 januari, 3 februari, 17 februari, 10 maart, 31 maart
5 keer een avond van 2 uur
Om de week

Prijs
99,- incl. BTW
incl. een starterspakket met het Abortus Vertelspel.

Vragen
Mail naar [email protected]

Aanmelden
Mail naar [email protected]

Wie zijn wij

Wij, Rebekka Roozendaal en Mariëlle Kappert, begeleiden samen de gespreksgroep van januari. Rebekka is humanistisch geestelijk verzorgers en Mariëlle is identiteitsbegeleider in het onderwijs. Wij hebben beide een abortus meegemaakt en de noodzaak ondervonden deze ervaring bespreekbaar te maken, ook nog jaren later.

Foto Mariëlle Kappert

Mariëlle Kappert

Kiezen voor abortus was voor mij een ingrijpend proces dat mijn zelf- en wereldbeeld beïnvloedde. Ik had nooit gedacht dat mij zoiets zou overkomen en de realiteit van die gebeurtenis bracht een warboel aan gedachten en gevoelens teweeg. Ik heb me een lange tijd toeschouwer gevoeld en kon pas betekenis geven aan mijn ervaring toen ik erover ging praten. Zo werd het míjn verhaal.
Mensen begeleiden in het vormen en vertellen van hun verhaal is hierdoor een belangrijk onderdeel geworden in mijn werk als identiteitsbegeleider. Ik merk dat er bij de verteller dan ruimte ontstaat voor betekenis en begrip. Je verhaal delen met een groep die iets soortgelijks heeft meegemaakt geeft bovendien een gevoel van herkenning en verbinding. Dat is erg waardevol om aan bij te dragen.

IMG_3025 Rebekka lifestream 2

Rebekka Roozendaal

Mijn abortus was zoveel tegelijk: verdrietig en pijnlijk, maar ook een belangrijke stap naar volwassenheid. Mijn ervaring van de veranderingen door de zwangerschapshormonen, de eenzaamheid van het alleen kiezen, het los worstelen van de druk van buitenaf, de ruimte en de verbondenheid in contact met mijn vriend en vrienden maakten dat ik anders in het leven kwam te staan

Door mijn abortus voelde ik hoe belangrijk het is dat mensen een vrijplaats hebben. Een plek waar ze zichzelf kunnen hervinden als het leven op zijn kop staat. Ik koos voor de studie Humanistiek, waar ik werd opgeleid om mensen die ruimte te bieden. Ik begeleid deze gespreksgroep op basis van die opleiding – én hoe ik als geestelijk verzorger, coach, docent en studieloopbaanbegeleider in onbedoelde zwangerschappen begeleiding mocht geven aan meisjes, vrouwen en mannen.

We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Wat kunnen wij voor je doen?

Twee vrouwen die deelnamen aan onze eerste gespreksgroep hebben hun ervaring in een artikel gedeeld. Ze beschrijven wat de groep voor hen heeft betekent en wat wij daarin hebben kunnen doen. Het interview kun je hier lezen

Wat brengt het je?

  • Ruimte om vrijuit te spreken.
  • Een plek waar je de steun van andere vrouwen kunt voelen die hetzelfde hebben meegemaakt.
  • Een nieuw perspectief waarvanuit je naar je ervaring kunt kijken.
  • Meer inzicht en vertrouwen in jezelf en je keuze.
zoomhanden