Alleen vergt het moed en kracht. Geloof dat het je goed zal gaan. Dat je trouw kunt zijn aan jezelf en vertrouwen op jezelf.

Ring als symbool van verbinding met jezelf

Hoe doe je dat? Misschien kan een ring je helpen. Dit keer niet als symbool van verbinding met de ander, maar met jezelf. Van trouw aan jezelf. Je handen zie je elke dag, de hele dag door. Ik kan me eigenlijk geen betere plek bedenken voor een steuntje in de goede richting. Jij wel?

Als deze gedachte je aanspreekt, doe dan maar eens je ogen dicht en denk aan jezelf alsof je een hele goede vriend(in) bent (en hopelijk ben je dat al). Welke eigenschappen zijn zo mooi aan jou? Schrijf alle woorden op, eventueel met een kleurtje. Welke springen er uit? Die woorden en kleuren raken jouw kern. Je weet nu wat het is dat je wilt “trouwen”. Met dat besef en mijn tips hier onder in je achterhoofd, kun je op zoek naar jouw ring.

Volg mijn tips op zoek naar jouw ring

  • Tip 1: Bedenk wat jij jezelf kunt gunnen en wees creatief binnen dat budget.
  • Tip 2: Zorg dat hij lekker zit zodat je hem elke dag kunt dragen.
  • Tip 3: Ben je handig? Maak hem zelf. Haal inspiratie uit iets waar je veel plezier in hebt. Drink je graag wijn met vriendinnen? Draai een ring van het metaal van een flessenhals. Wandel je? Zoek een plat bedeltje van een bloem, vlinder of wat ook bij je past en soldeer/plak die op een simpele ring. Of maak hem tijdens een cursus edelsmeden.
  • Tip 4: Vraag je lieve tante/vriendin/moeder om die ongedragen ring of koop een tweedehandse en laat hem veranderen.
  • Tip 5: Liever een kant en klare? Heb geen haast. Hou je ogen open -en je kernwoorden in je hart- als je de stad in gaat. Spreekt een ring je aan en staat hij je mooi, dan moet die het gewoon zijn.
  • Tip 6: Geloof je in symboliek of de kracht van (half)edelstenen? Denk aan jouw kernwoorden en zoek naar informatie. Kies een ring met het symbool of de steen die jou versterkt.
  • Tip 7: Laat hem maken. Kies een edelsmid die bij je past en leg je doel uit, vertel je kernwoorden, eventueel je kleuren en symbolen en vertrouw op het resultaat.
  • Tip 8: De perfecte ring bestaat niet! Net als mensen trouwens 😉 Het gaat om de intentie, en die stop jij er zelf in.

Belofte aan jezelf

En dan heb je je ring gevonden en schuif je hem voor het eerst “echt” om.

ringivonne

Je kunt dit moment extra bijzonder maken door een wens of belofte aan jezelf uit te spreken. Uiteindelijk is er maar één persoon zeker je hele leven bij je… en wat is het mooi als die je beste vriend(in) kan zijn!

Kortom: trouw jezelf. Maak er gerust een feestje van! En nodig, als je dat leuk vindt, je vrienden bij uit. Heb je er hulp bij nodig? Aarzel dan niet en neem contact met me op.

ivonne-van-akkeren-11

Ivonne van Akkeren | Zinrijk.com

Ivonne van Akkeren heeft jarenlange ervaring in begeleiden bij ceremonies zoals trouwen, een kind welkom heetten en herdenken. Daarnaast …
Profiel-pagina