Gert Jan Geling

Gert Jan studeerde Geschiedenis, Theologie, Arabische Taal & Cultuur, Internationale betrekkingen, American studies en Middle East & Mediterranean Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit Utrecht, de University of Wisconsin-Madison, King's College London en de London School of Economics. Hij was in het verleden onder meer werkzaam voor de European Council on Foreign Relations in Londen en het Europees Parlement in Brussel.

Gert Jan (1987) groeide op in een christelijk milieu in Oost-Groningen en woont nu in de Haagse Schilderswijk. Op dit moment doceert hij over veiligheid aan de Haagse Hogeschool, promoveert hij op een proefschrift over ex-moslims en het verlaten van de islam aan de Universiteit Leiden, is hij kernlid van de Belgische denktank Liberales en publiceert hij onder meer voor Joop, ThePostOnline, Knack, NRC Handelsblad, NRC.Next en Trouw.

Gert Jan GelingRadicalisering

Hij geeft daarnaast door het hele land lezingen, debatten en cursussen over onderwerpen als religie (in het bijzonder de islam), ex-moslims, het Midden-Oosten, radicalisering, de multiculturele samenleving het liberalisme en politieke correctheid. Geling was in het verleden onder meer werkzaam voor de European Council on Foreign Relations in Londen en het Europees Parlement in Brussel en is thans woonachtig en actief in de Haagse Schilderswijk.

Links en meer informatie vindt u op joop.nl

Lees het profiel van Gert Jan Geling