gendergesprek

Wat is vrouwelijkheid? En waar moet een echte man aan voldoen? Hokjesdenken. We doen het allemaal. Het Gendergesprek daagt je uit om op een andere manier te kijken naar het traditionele man-vrouwbeeld. Bestel nu en je ontvangt daarbij de special van magazine HUMAN INC. Alle twee helemaal gratis.

Waarom een gesprek over gender? Niks moet natuurlijk, maar we stimuleren het wel. Lees hier onze uitleg

Ja, stuur mij Het Gendergesprek!

  • We leggen je gegevens vast conform de AVG. Zie ons privacystatement.

Waarom Het Gendergesprek?

vrijdenkcampagne

Onze maatschappij is ingedeeld in rolverdelingen. Wel zo duidelijk, kun je denken. Aan de  andere kant werkt het verstikkend. Vrouwen die niet serieus genomen worden op de werkvloer, mannen wiens mentale gezondheid achteruitgaat omdat openheid over emoties niet op prijs wordt gesteld, non-binaire personen die bijna onzichtbaar zijn. Het man-vrouw denken treft ons allemaal.

Het Humanistisch Verbond staat voor gelijkheid, verbinding en dialoog, voor het luisteren naar een andere mening ook al begrijpen we die misschien zelf (nog) niet. We willen het vrijdenken stimuleren waardoor we voorbij hokjes, vaste kaders en vooroordelen kunnen kijken. In het genderdebat herkennen we vrijdenkers die zich niet laten vastleggen in welke rol dan ook.
Het Gendergesprek daagt je uit om op een andere manier te kijken naar het traditionele man-vrouwbeeld. Makkelijker gezegd dan gedaan, want we zijn van  jongs af aan gewend in rollen te denken. Dus leuk dat je de uitdaging aangaat.

Lees hier meer over het Humanistisch Verbond en gender.

HET HUMANISTISCH VERBOND

Het Humanistisch Verbond is de vereniging voor vrijdenkers. Voor mensen die vragen durven stellen en niets als vanzelfsprekend aannemen. Mensen zonder vastgespijkerde dogma’s dus, maar met een open en vrije geest. Iemand zoals jij misschien?

Sinds 1946 zijn wij de enige onafhankelijke organisatie in Nederland die opkomt voor een vrije en humane samenleving.