Direct naar de inhoud
Word lid

Vacature (vrijwilliger): administratief medewerker vrijwilligers Justitie

Type content: Nieuws Categorieën: Geestelijke verzorging Gepubliceerd op:

Er zijn zo’n 35 gevangenissen (penitentiaire inrichtingen) in Nederland. In vrijwel elke gevangenis worden bezinningsbijeenkomsten georganiseerd en wordt de cursus Filosofie & Humanisme gegeven onder leiding van een humanistisch geestelijk verzorger (hgv’er). De hgv’er krijgt daarbij ondersteuning van enkele vrijwilligers. Het Humanistisch Verbond zoekt een vrijwilliger die de administratie voor deze vrijwilligers wil verzorgen.

Humanistisch geestelijke verzorging in de gevangenis

Voor hulp bij levensvragen kun je terecht bij geestelijk verzorgers, of je nu gelovig bent of niet. Humanistisch geestelijk verzorgers worden gezonden vanuit het Humanistisch Verbond en werken vanuit humanistische waarden, o.a. in de gevangenis.

Doel van de functie

Als administratief medewerker voor de vrijwilligers Justitie zorg je er onder leiding van het Humanistisch Verbond voor dat er aan alle voorwaarden wordt voldaan die nodig zijn om de vrijwilligers te kunnen inzetten.

Wat ga je doen?

Je verzorgt de jaarlijkse subsidieaanvraag

De kosten van al het vrijwilligerswerk (en ook jouw werk) worden betaald uit de subsidie die je namens het Humanistisch Verbond (HV) jaarlijks aanvraagt bij de Dienst Justitiële Instellingen.

Je verzorgt de vacatures voor vrijwilligers in de gevangenissen

Vacatures voor vrijwilligers in de gevangenis worden door het Humanistisch Verbond bekendgemaakt via de social media van het HV. Je zorgt ervoor dat de vacatures daar correct worden aangeleverd. Daarnaast stuur je de vacatures naar de actieve vrijwilligers.

Je maakt het nodige papierwerk in orde

Vrijwilligers hebben documenten als overeenkomsten en VOG’s nodig om vrijwilligerswerk in de gevangenis te kunnen doen. Je zorgt ervoor dat de documenten aanwezig zijn, en houdt de contactgegevens van de vrijwilligers up-to-date.

Je zorgt dat declaraties van vrijwilligers worden uitbetaald

Vrijwilligers mogen hun reiskosten en het benodigde lesmateriaal declareren bij het Humanistisch Verbond. Jij controleert de declaraties en levert ze ter betaling aan bij het HV.

Je organiseert vrijwilligersbijeenkomsten

Elk jaar vinden enkele inspiratiebijeenkomsten plaats. Vrijwilligers bespreken dan de inhoud van de cursus Filosofie & Humanisme, en wisselen ervaringen uit.

Je helpt bij de creatie van het jaarlijkse inspiratieboekje voor gedetineerden

Gedetineerden die deelnemen aan de bezinningsbijeenkomsten en de cursus ontvangen ieder jaar een inspiratieboekje over een humanistisch thema. Je ondersteunt bij het realiseren van dit boekje.

Je zorgt dat vrijwilligers jaarlijks een eindejaarsgeschenk ontvangen

Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet ontvangen zij een eindejaarsgeschenk.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een betrokken vrijwilliger die beschikt over een computer, die kennis heeft van Excel, en die administratief voldoende onderlegd is om bovenstaande werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Het werk kost je maximaal 2 uur per week. Ten tijde van de subsidieaanvraag, de ondersteuning bij het jaarlijkse inspiratieboekje en het eindejaarsgeschenk ben je meer uren per week kwijt.

Wat bieden wij?

Voor deze vrijwilligerswerkzaamheden ontvang je jaarlijks een vergoeding van € 1.500,-.

Hoe kan je solliciteren?

Stuur je korte motivatiebrief en CV uiterlijk 26 november 2023 naar Nikki van Biemen: [email protected], programmamanager (geestelijke verzorging)

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste helft van december.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kun je contact opnemen met Marijke Leegwater ([email protected], tel. 06-29328624). Meer informatie over de cursus: Filosoferen achter de tralies, of lees de artikelen van Lianne Tijhaar.

Deel deze pagina

A list of posts