Direct naar de inhoud
Word lid

Seizoensviering zomer – Amsterdam

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Tolhuistuin, Amsterdam

Adres:

IJpromenade 2

Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Op vrijdagavond 21 juni vieren we de komst van de zomer in Amsterdam.

De vogels hebben het al ontdekt: de dagen worden weer langer. Dieren maken zich op voor de zomer, bijvoorbeeld door nesten voor hun jongen te maken. Bomen krijgen groene blaadjes, of toveren andere kleuren tevoorschijn. Hoe merk jij dat de zomer eraan komt? Doe mee en vier de komst van de zomer, sta stil bij alle veranderingen in de natuur en ga zintuigelijk op reis tijdens een theatraal bezinningsritueel.

Tickets
€ 12,50 standaard
€ 10 leden Humanistisch Verbond**
€ 5 kinderen (vanaf 14 jaar) of introducee
€ 2,50 Gelrepas
**Let op: leden kunnen een niet-HV-lid als introducee meenemen met 50% korting

Neem bij mogelijk nat weer een paraplu of (regen)jas mee, omdat we een deel van de zomerviering buiten doorbrengen. 

Save the date!

Meer informatie over het programma en hoe je je kunt aanmelden volgt binnenkort.

Over de Seizoensvieringen

Seizoensviering: vier de zomer
Seizoensviering: vier de zomer @ Lotte Dale

Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Met elk seizoen verandert onze omgeving. De dagen worden langer, of korter. Planten en bomen gaan in winterslaap, of komen weer tot bloei. Dieren vertrekken, komen terug, planten zich voort en dat ieder jaar weer.

Met die verandering verandert onze blik maar ook onze beleving. Ook de mens ontkomt niet aan de invloed van de natuur. Alles grijpt in elkaar, en leeft in samenhang. Hoe verhoud jij je tot het donker in de winter en het licht in de zomer?

Tijdens de Seizoensvieringen staan we stil bij al deze veranderingen en de invloed ervan op ons leven. Samen vieren we de overgangen naar lente, zomer, herfst en winter. We gaan zintuigelijk op reis tijdens een verlichtend bezinningsritueel: een gezamenlijk moment van rust, ervaren en reflectie.

Ecohumanisme

Deze serie seizoensvieringen maakt deel uit van het programma Ecohumanisme. Ecohumanisme stelt de mens niet boven de natuur, maar ziet de mens als onderdeel van de natuur. Daar vloeit een verantwoordelijkheid uit voort om goed voor de aarde te zorgen. Hoe kunnen we de aarde herwaarderen?

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.