Direct naar de inhoud
Word lid

Seizoensviering lente – Arnhem

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

De Kookplaats, Arnhem

Adres:

Utrechtseweg 310 B11

Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Op zondag 24 maart vieren we de komst van de lente in Arnhem.

Heel langzaam worden de dagen weer langer. In de natuur zie je steeds meer voorboden van de lente. Veel mensen vinden de lente het mooiste seizoen. Jij ook? Doe mee en vier de komst van de lente, sta stil bij alle veranderingen in de natuur, ga zintuigelijk op reis tijdens een verlichtend bezinningsritueel. En als je niet van de lente houdt, dan ga je er misschien meer van houden? 

Tickets
€ 12,50 standaard
€ 10 leden Humanistisch Verbond**
€ 5 kinderen (vanaf 14 jaar) of introducee
€ 2,50 Gelrepas
**Let op: leden kunnen een niet-HV-lid als introducee meenemen met 50% korting

Neem bij mogelijk nat weer een paraplu of (regen)jas mee, omdat we een deel van de lenteviering buiten doorbrengen. 

Koop je ticket

Leden ontvangen korting!

Over de Seizoensvieringen

Seizoensviering: vier de zomer
Seizoensviering: vier de zomer @ Lotte Dale

Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Met elk seizoen verandert onze omgeving. De dagen worden langer, of korter. Planten en bomen gaan in winterslaap, of komen weer tot bloei.

Met die verandering verandert ook onze blik en beleving – de invloed van de natuur hierop is vaak groter dan we beseffen. Alles grijpt in elkaar, en leeft in samenhang.

Tijdens de Seizoensvieringen staan we stil bij deze veranderingen en de invloed op ons leven. Samen vieren we de lente, zomer, herfst en winter.

Samen vertragen en inzomen op wat er allemaal om je heen gebeurt in de natuur. Hoe verhoudt jij je tot die ontwikkelingen? We gaan zintuigelijk op reis tijdens dit verlichtende bezinningsritueel, een gezamenlijk moment van rust, ervaren en reflectie.

De dag wordt begeleid door ritueelmaker Marijn Graven:

Marijn Graven creëert professionele voorstellingen en theatrale rituelen in de Nederlandse theaters (voorheen o.a. bij Frascati Producties, Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, Het Zuidelijk Toneel en Female Economy).

Ze gebruikt het theatrale ritueel als ruimte voor bezinning, waar we samen het proces van transformatie vormgeven met de verbeelding als gids. Om als mens te blijven groeien, het hoofd te bieden aan de herkenbare zorgen en verlangens en om van betekenis te zijn voor anderen en voor de wereld om ons heen.

Ook transformeert Marijn de thema’s uit haar theaterwerk, zoals vergankelijkheid, sensualiteit en (familie)relaties, naar persoonlijke op maat gemaakte rituelen, workshops en trajecten voor particulieren, bedrijven en organisaties. Daardoor kun je authentieker en vrijer door het leven bewegen. De vorm is nooit hetzelfde maar haar rituelen hebben altijd een fantasierijke, theatrale inslag.

Ecohumanisme

Deze serie seizoensvieringen maakt deel uit van het programma Ecohumanisme. Ecohumanisme stelt de mens niet boven de natuur, maar ziet de mens als onderdeel van de natuur. Daar vloeit een verantwoordelijkheid uit voort om goed voor de aarde te zorgen. Hoe kunnen we de aarde herwaarderen?

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.