Direct naar de inhoud
Word lid

Lentefestival – Groningen

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Nieuw-Allardsoog, Bakkeveen

Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Op zaterdag 23 maart vieren we de komst van de lente in Groningen.

De Seizoensviering maakt deel uit van een heus Lentefestival in het noorden van het land (10.00 – 17.00 uur, Nieuw-Allardsoog, Bakkeveen). Je proeft niet alleen van de lente, maar maakt ook verder kennis met de kernwaarden van het humanisme. >> Lees meer

Meer informatie

Op de website humanistischelentefestival.nl vind je meer info.

Over de Seizoensvieringen

Seizoensviering: vier de zomer
Seizoensviering: vier de zomer @ Lotte Dale

Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Met elk seizoen verandert onze omgeving. De dagen worden langer, of korter. Planten en bomen gaan in winterslaap, of komen weer tot bloei.

Met die verandering verandert ook onze blik en beleving – de invloed van de natuur hierop is vaak groter dan we beseffen. Alles grijpt in elkaar, en leeft in samenhang.

Tijdens de Seizoensvieringen staan we stil bij deze veranderingen en de invloed op ons leven. Samen vieren we de lente, zomer, herfst en winter.

Ecohumanisme

Deze serie seizoensvieringen maakt deel uit van het programma Ecohumanisme. Ecohumanisme stelt de mens niet boven de natuur, maar ziet de mens als onderdeel van de natuur. Daar vloeit een verantwoordelijkheid uit voort om goed voor de aarde te zorgen. Hoe kunnen we de aarde herwaarderen?

Vrij denken, samen leven. Sinds 1976

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.