Direct naar de inhoud
Word lid

Een goed gesprek over Gaza – Amsterdam

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Op een centrale plek in Amsterdam., De precieze locatie wordt bekendgemaakt na aanmelden.

We worden dagelijks overspoeld door de verschrikkelijke berichten uit Israël en Palestina en elders in de wereld. Hoe voer je een goed gesprek hierover? Kom naar een speciale samenkomst om dat voor jezelf en met elkaar te onderzoeken. Ga rechtstreeks naar het inschrijfformulier.

Onderzoek jouw waarden

In deze samenkomst ga je onder begeleiding van Humanistisch geestelijk verzorger Jodie Ras onderzoeken welke waarden onderliggend zijn aan de emoties die de situatie in het Midden-Oosten bij je oproepen. Behalve inzicht te krijgen in jouw persoonlijke levensbeschouwing onderzoeken we ook hoe je positief vorm kan geven aan die waarden.  
  
Jodie Ras werkt als Humanistisch geestelijk verzorger bij Justitie en als ethicus binnen de GGZ. Jodie heeft jarenlang gewoond in Jeruzalem en daar gewerkt bij het traumacentrum.  

Programma 2/07

Aanmelden

* We hebben per bijeenkomst ruimte voor 12 personen.  Deelname is gratis!

Alle plekken zijn gereserveerd. Was je net te laat? Stuur een mail naar [email protected]. Dan plaatsen we je op de wachtlijst. Je hoort dan van ons als er toch nog een plek vrijkomt.

Over 'een goed gesprek'

We zijn geraakt door gebeurtenissen en voelen ons betrokken. Je wil er iets mee, maar wat? Hoe voer je een goed gesprek hierover? En dat zonder direct te vervallen in het afwijzen van de ander die er misschien anders over denkt?

We kunnen de ander als de vijand zien of we kunnen streven naar menselijke waardigheid voor ieder. Door zorg en aandacht voor elkaar te hebben, ongeacht de sympathie die gevoelsmatig misschien naar de ene of de andere kant overhelt. Door een gesprek aan te gaan met jezelf en je omgeving. Door de neiging om in ‘wij’ en ‘zij’ te denken te weerstaan. Maar hoe doe je dat? Met Een goed gesprek helpen we je op weg.

Polarisatie en verbinding

Meningen lijken soms muurvast te zitten. De keuze is voor of tegen. Wij versus zij. We willen de stroom van vijandig wij-zij denken doorbreken.

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.