Direct naar de inhoud
Word lid

Actieve Hoop voor jongeren – Zwolle

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

exacte locatie hoor je nog, Zwolle

Contact

Vragen?

Actieve Hoop

In onze zorgen over het klimaat is het belangrijk om hoopvol te blijven. Maar hoe doe je dat? Doe mee met Actieve Hoop voor jongeren, zaterdag 25 mei 2024 in Zwolle!

Uit de Klimaatstressmeter van Milieudefensie Jong bleek onlangs dat 70% van de jongeren zich zorgen maakt over het milieu en 1 op de 5 jongeren zelfs klimaatstress ervaart. Maak jij je ook zorgen? En vind je het soms moeilijk om optimistisch te blijven in deze klimaatcrisis? Doe dan mee aan onze Actieve Hoop-dag. Op deze dag krijg je de ruimte om je klimaatzorgen te delen. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld.

Koop je ticket

€10,- voor jongeren tot en met 30 jaar. Inclusief vegan lunch, koffie en thee. Deze dag is een samenwerking tussen Milieudefensie Jong en het Humanistisch Verbond.

Hoe ziet de dag eruit?

Actieve Hoop is gebaseerd op het eigenzinnige gedachtegoed van de 91-jarige klimaatactivist en boeddhist Joanna Macy. Op deze Actieve Hoop-dag zet je de eerste stap en ga je aan de hand van oefeningen en rituelen op zoek naar de koppige optimist in jezelf.

Voor wie is Actieve Hoop voor jongeren?

Deze verdiepingsdag is er voor iedereen van 14 tot en met 30 jaar die zich zorgen maakt over het klimaat. Voor diegene die graag wil veranderen, maar nog niet zo goed weet hoe.

Ben je ouder dan 30 jaar? Kijk hier voor het actuele aanbod.

Het leverde mij veel inzichten op waarvan één in het bijzonder: om te kunnen veranderen, moest ik eerst de situatie onder ogen durven te komen. Juist dat blijkt erg moeilijk.
– Reactie van een deelnemer

Meedoen?

Deze dag is speciaal voor jongeren opgezet vanuit een samenwerking tussen het Humanistisch Verbond en Milieudefensie Jong.

Koop je ticket: Actieve Hoop voor jongeren

Begeleider: Jette van Ravesteyn

Jette is een ervaren klimaatactivist en gepassioneerd over het ondersteunen van mensen die vechten voor rechtvaardigheid. Ze werkt als geestelijk verzorger in de gevangenis en heeft ervaring in de ouderenzorg en psychiatrie. Jette woont in- en bouwt zorgzame gemeenschappen. Ze heeft een Master Humanistiek, een achtergrond in permacultuur en eindeloze interesse voor mensen, systemen, bomen, planten, insecten en muziek.

Ben je ouder dan 30 jaar?

Ook voor jou wordt deze verdiepingsdag aangeboden in plaatsen door heel Nederland.

Veelgestelde vragen