Direct naar de inhoud
Word lid

Europese verkiezingen 2024

6 juni – niet zomaar Europese verkiezingen

We staan op een punt in de geschiedenis dat een kantelpunt lijkt te vormen. In heel Europa en zelfs over de hele wereld spelen er grote problemen die vragen om verbinding, saamhorigheid en bovenal een visie die over generaties heen gaat. Tegelijkertijd zien we in de politiek een beweging waarin de kop in het zand wordt gestoken en politici en partijen de problemen die er zijn niet aanpakken, maar negeren. Dat baart ons als humanistische organisatie ernstige zorgen.

We roepen daarom iedereen die gelooft dat vrijheid, rechtvaardigheid en saamhorigheid de basis voor een humane samenleving vormen op om te gaan stemmen op 6 juni. En er zo voor te zorgen dat er een Europese Unie blijft die sterk en verbonden is.

Want alleen als we gezamenlijk de schouders eronder zetten kunnen we de problemen van onze tijd aanpakken en zorgen voor een mooie toekomst voor de generaties na ons.  

Daarnaast roepen we de gekozen politici op om blijk te geven van visie, empathie en rechtsgevoel. En niet alleen van kortetermijndenken en ijdelheid.

Klik hieronder op onze oproep: met duidelijke uitgangspunten om gezamenlijk een mooie en menswaardige toekomst te waarborgen voor iedereen.  

Oproep aan alle EU-politici

Gekozen politici vertegenwoordigen ons in de EU. Het is dus van belang dat ze weten wat wij nou eigenlijk willen. Daarom doen we een oproep aan alle gekozen vertegenwoordigers om vanuit een humaan oogpunt beslissingen te nemen.

Kies jij voor een humane stem? 

Mensenrechtenverdragen opzeggen, grenzen sluiten, de lhbtiq-gemeenschap ridiculiseren en uitsluiten: de humanistische waarden staan deze Europese verkiezingen op het spel. Lees hier het artikel van Robbert Bodegraven, directeur van het Humanistisch Verbond. 

Word lid

Samen zetten we ons in voor een humane samenleving in Nederland en erbuiten. Help mee en word lid.

Of blijf op de hoogte!

Het Humanistisch Verbond streeft naar een zinvol en waardig leven voor iedereen. Wij helpen je in je zoektocht naar wat ‘t leven waard maakt. En we komen in actie voor een menswaardige samenleving!

  • We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
  • Laat je nummer achter. Dan kunnen we je om je mening vragen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.