We willen aangenaam leven, maar ook als mensheid overleven. Gaat dat samen? En zoja, hoe dan? Duurzaam Dichten houdt een dichtwedstrijd met het onderwerp Levenskunst.Welke ‘groene’ levenskunst kunnen we ons eigen maken? Daar moet het over gaan in het gedicht dat u instuurt.

Op de site duurzaam dichten kunt u alles over de prijsvraag vinden en de deskundige jury. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Het Humanstisch Verbond zal de komende jaren aandacht besteden aan duurzaamheid. We benaderen duurzaamheid vooral positief en als een kans op groei.We zoeken  naar een betere kwaliteit van leven voor allen. Duurzaamheid is voor ons aandacht voor een bewuste leefwijze, maar ook aandacht voor genot en de goede dingen van het leven.

Prijzen

En een manier om er aandacht aan te besteden is via de edele dichtkunst. Terug naar de wedstrijd dus. Vijf winnende gedichten worden uitgevoerd op muziek van moderne componisten en singer-songwriters als Celine Cairo en blueszanger Dyzack. Ook werken mee de bekroonde organist Jacob Lekkerkerker en Ayso, het Amsterdams Jeugd Symfonieorkest. De prijsuitreiking is 3 februari 2013 in de Mozes & Aäronkerk.

Ook verschijnen winnende gedichten op ‘duurzame’ producten: bier van Brouwerij De 7 Deugden, de Natuurscheurkalender, de verpakking van biologische groenten van Odin. Het allerbeste gedicht zal te lezen zijn op een dak… en wel een ‘groen’ dak van De DakDokters. De winnaar van de aparte scholierenprijs ziet zijn of haar gedicht terug op een kussensloop van eco-katoen van Yumeko. Publieksprijs en de prijs voor de Duurzame Stads/dorpsdichter zijn nog geheim.

Meer informatie en meedoen!

Ga naar www.duurzaamdichten.nl en http://www.facebook.com/DuurzaamDichten. Daar wordt elke elke dag een gedicht uit de vorige editie geplaatst, naast andere belangrijke berichten. U kunt nog meedoen tot 1 november!