Ben jij een liefhebber van films én heb je ervaring met het leiden van gesprekken over zingevingsvragen? Dan zoeken we jou! Wij hebben namelijk ruimte voor 1 extra gespreksleider voor de HV Filmavond.

De HV Filmavond is één van de activiteiten van het Humanistisch Verbond afdeling Utrecht. Tijdens de filmavond kijken we, na een korte inleiding, een film en bespreken we deze na afloop. Centraal bij de bespreking staat de persoonlijke ervaring, uitwisseling en reflectie. Wat deed de film met je? Welke boodschap haalde je uit het verhaal? Waar herken je je wel, of juist absoluut niet in?

Wij zijn op zoek naar een gespreksleider:

‒ met affiniteit met het Humanisme;

‒ die ervaring heeft met het leiden van gesprekken over zingevingsvragen (bv humanistisch geestelijk verzorger);

‒ met kennis van en met name enthousiasme voor films;

‒ in het bezit van een repertoire aan gesprekstechnieken; en

‒ die een veilige sfeer creëert, zodat iedereen zich durft uit te spreken over wat diegene raakt.

Je vormt een klein team met de 2 andere gespreksleiders en de coördinator. De zes avonden worden in overleg verdeeld tussen de 3 gespreksleiders. Jij kiest zelf de films voor jouw avonden en geeft invulling aan de inleiding en de nabespreking. Een creatieve invulling wordt gewaardeerd en experimenteren mag, mits de veilige sfeer blijft gewaarborgd.

Voor het verzorgen van de avonden geven wij je een vergoeding. De HV Filmavonden vinden plaats op 6 vrijdagavonden in februari, april, juni, september, oktober en november van 19.30-22.00u (In 2021 nog op 17 september, 15 oktober, 19 november.).

Enthousiast? Mail dan graag jouw reactie aan Renée Osse (coördinator) per e-mail naar: [email protected]