Doe mee

Wilt u meedoen het humanisme uit te dragen? Op een manier die bij u past? Dat zou prachtig zijn. Dat kan op verschillende manieren.

Lid worden

Meer leden van het Humanistisch Verbond betekent meer ruimte voor het humanistische geluid, via de humanistische omroep HUMAN, op scholen, in de pers, in de politiek en het maatschappelijke debat. Voor € 6,00 per maand helpt u humanistische diensten te versterken en humanistische waarden onder de aandacht te blijven brengen.

Donateur worden

Als donateur krijgt u tweemaal per jaar informatie over activiteiten van het Verbond met daarbij een acceptgiro. Zo kunt u per keer beslissen of u wilt doneren en hoeveel.

Organiseer mee

De kracht van afdelingen is dat ze mensen samenbrengen door activiteiten te organiseren voor gelijkgestemden. Bent u actief in een afdeling, lees dan snel wat u samen met andere kunt gaan doen.

Denk mee

  • We weten dat er onder leden en vrijwilligers veel en diverse kennis aanwezig is van onderwerpen die belangrijk zijn voor ons. Kunt u iets betekenen voor leden en vrijwilligers bij andere afdelingen? Neem snel contact op met uw lokale afdeling of het landelijk bureau.
  • Bent u lid van het Humanistisch Verbond. Doe dan mee aan ons ledenpanel. Hier kunt u uw mening geven en meedenken over thema’s, standpunten en beleid.

Bestuur mee

De bestuurlijke vrijwilligers zijn actief in de afdelingsbesturen. Zij maken de planning voor de korte en langere termijn  en geven in leiding aan een afdeling. Het bestuur draagt ook verantwoordelijkheid voor de financiën van de afdeling. Iedere afdeling heeft in ieder geval een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, mogelijk aangevuld met andere bestuurders. Afdelingen plaatsen vacatures voor bestuurlijke vrijwilligers meestal op hun sites. Ga naar het overzicht.

Jonge Humanisten

Jong HV is de jongerenorganisatie van het Humanistisch Verbond. Jong HV is een vereniging voor en door mensen tussen de 18 en 35 jaar die zich kunnen vinden in de humanistische levensvisie.