Diensten

Het leven vorm geven is niet altijd eenvoudig. Humanistische dienstverleners helpen - met gesprekken, advies en ondersteuning - om belangrijke, verdrietige of vrolijke momenten in het leven bijzonder te maken.

Humanistisch geestelijke verzorging

Sommige momenten in het leven zijn moeilijk. Sommige situaties zijn moeilijk. Het helpt dan om je hart te luchten en een goed gesprek te voeren met iemand die luistert en helpt om je gedachten en gevoelens op een rijtje te zetten. In de loop der jaren heeft humanistische geestelijke verzorging een plaats gekregen in ziekenhuizen en zorginstellingen, bij defensie en bij justitie. Daarnaast zijn er vrijgevestigde humanistisch raadslieden met wie u rechtstreeks contact op kunt nemen voor een gesprek.

Wie regelt alles na mijn overlijden? : dienst executeur

Wat moet er gebeuren als ik er niet meer ben? Het is misschien niet plezierig, maar wel goed om er eens bij stil te staan. Want wie regelt uw uitvaart? Wie zorgt ervoor dat de wensen uit uw testament worden uitgevoerd en handelt allerlei praktische zaken af? Lees alles over de dienst executeur van het Steunfonds Humanisme

Vieren dat je voor elkaar kiest

Een relatie vieren doe je voor jezelf. Om te laten zien hoe blij je bent samen te zijn en samen het leven vorm te geven. Een humanistisch geestelijk beleider helpt je bij het laten zien wat jullie bindt en wat jullie belangrijk vinden. Inspiratie en contact met ritueelbegeleiders vindjGa naar Lifestream

Sprekers bij uitvaarten

Als iemand die je nastaat overlijdt, komt er enorm veel op je af. Praktische zaken die geregeld moeten worden, een groot verdriet dat je overvalt en de wens dit voorbije leven waardig af te sluiten. Een humanistische spreker bij uitvaarten kan helpen bij het vormgeven van de uitvaart en bij het schrijven en uitspreken van een toespraak die uitdrukking geeft aan de herinneringen, gevoelens en gedachten van de nabestaanden.

Ben je op zoek naar inspiratie en verhalen. Ga dan naar Lifestream.nl

Humanistisch Vormingsonderwijs

In lessen Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO) worden kinderen begeleid bij het ontwikkelen van een eigen waardebesef en een eigen levensovertuiging. Kinderen leren zo om zelf keuzes te maken en te verantwoorden, en worden aangemoedigd om te communiceren over wat ze denken, voelen, willen, en doen. HVO leert leerlingen niet wát ze moeten denken, maar dát ze moeten denken. Het Centrum voor Humanistisch Vormingsonderwijs verzorgt in Nederland dit type onderwijs.

Blogs en verhalen

Hoe geef je vorm aan je leven. Lees de blogs en verhalen van Humanistische dienstverleners en hun cliënten.