Descartes zocht en vond hem in de pijnappelklier. Bert Keizer concludeert na een lange zoektocht dat de ziel gelijk staat aan het vermoeden van geestelijk leven. Hoe denkt u over de ziel? Geef in maximaal 700 woorden antwoord op deze vraag en win het essay van Bert Keizer ‘Waar blijft de ziel?’


Rein Zunderdorp meent dat dit essay geen substantiële bijdrage levert aan gedachtevorming over de ziel en kan er niets verhelderends in vinden. Zunderdorp vertaalt ziel op humanistische wijze in levenskracht, ‘niet ingeblazen van buitenaf’, maar vanuit mensen zelf, die ‘een welverdiende rol verdient’ in het bruisende leven hier en nu.

Hoe denkt u over de ziel? Heeft het nadenken daarover enige waarde, kunt u iets toevoegen aan bestaande gedachten over de ziel? De webredactie nodigt u uit ideeën over de ziel op papier te zetten en dat aan ons te mailen. Een deskundige jury, bestaande uit Rein Zunderdorp, Esther Wit en de webredactie zal zich over de inzendingen buigen. Vier winnaars ontvangen het essay van Bert Keizer ‘Waar blijft de ziel’ en hun bijdrage wordt aan het einde van de maand van de filosofie in een extra HV-Nieuwsbrief geplaatst.

Doe mee en win!

  • Thema: de ziel
  • Maximaal 500-700 woorden
  • Sluitingsdatum: zondag 22 april

Succes, wij zien uit naar uw inzending, die u kunt mailen naar [email protected]met in de onderwerpregel ‘De ziel’